FETÖ’nün karargahı ‘Pinhan Restoran’ davasında karar

Murafaa heyeti, 39 sanıktan 9’unun 2 yıldan 6 sene 3 ayak tabanı kadar hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Firari 12 sanığın dosyalarının ayrılmasını karara bağlayan heyet, 18 sanığın üstelik beraatine karar verdi

Fetullahçı Yıldırı Örgütü (FETÖ) üyelerinin faaliyetlerini yürüterek karargah kendisine kullandığı “Gizlenmiş Aşevi”a ait 39 sanıklı ülkü karara bağlandı.

İstanbul 33. Kilolu Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 24 tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada akıbet sözleri sorulan sanıklar aklanma talebinde bulundu.

Tarafların avukatlarının dahi beyanlarının alınmasının ardından dosyayı karara bağlayan murafaa heyeti, sanıklardan Fatih Aslan’ın “silahlı terör örgütüne uzuv tutmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanıklardan, Fikret Birdal ve Özcan Saf’ı “silahlı yıldırı örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla alay malay örgüte bile bile ve isteyerek yardım etmek” suçundan 2 sene hapse mahkum fail astronomi, benzeri suçtan sanıklar İbrahim Gözütok ve Mehmet Bektaş’ı 2 sene altışar kamer, İsrafil Gözütok, Murat Akkoç, Salih Vazıh ve Hızır Güngör’ü ise üçer yıl hapishane cezasına çarptırdı.

Yıldız Bilimi, firari sanıklar lokanta sahiplerinden Ahmet Çelik ve Büyük Polat’in yanı sıra Muazzez Özdemir, Üstün Toklucu, Ferhan Cahit Merter, Mehmet Barut, Tasavvur solmaz, Orhan Keder, Ömer Barut, Ömer Çelik, Vedat Köprücü ve Veysi Barut’un dosyasının ayrılmasına hükmetti.

Sanıklardan 18’inin tekmil suçlardan beraatine karar veren gök bilimi, Kamufle Aşevi’ın üstelik aralarında bulunduğu 4 şirkete müsaderesine ve bu şirketlerdeki kayyum tedbirlerinin egemenlik kesinleşinceye kadar devamını karara bağladı.

– Mütalaadan

İstanbul Cumhuriyet Altını Başsavcılığınca hazırlanan 11 Karı 2022’deki duruşmada açıklanan esasa ilgili mütalaada, Maltepe sahilindeki Kamufle Aşçı isimli hisse senedi yerinin FETÖ vasıtasıyla karargah namına kullanıldığı, örgütün bilinmez toplantılarının yapıldığı, çalışma ve gelirlerin şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduğu tıpkısı saha olduğu anlatılmıştı.

Mütalaada, 12 sanığın “silahlı terör örgütüne unsur tevessül etmek”, 5 sanığın ise “örgüte örgen olmamakla birlikte müzaheret” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Sanıklardan 3’ünün “silahlı terör örgütüne organ görünmek” suçundan cezalandırılması fakat bu sanıklar üzerine deli dolu nedamet hükümleri kapsamında iskonto uygulanması rica edilen mütalaada, 7 sanığın ise beraatleri murat edilmişti.

Mütalaada firari 12 maznun hakkındaki yakalama emirlerinin devamına ve bu sanıklar hakkındaki sevgili dosyanın ayrılmasına karar verilmesi istenmişti.

Share: