Hoşur yürekleri ısıtan nazik destek

Sıradan yürekleri ısıtan nazik destek

SAMSUN – Samsun Tekemmül Enstitüsü’nden depremzede çocuklara yürek ısıtan montgomer ve delme desteği yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilin etkilendiği depremin geçmiş gününden itibaren depremzedeler üzere bir nice üretim eden Samsun Tekemmül Enstitüsü, yer sarsıntısı bölgesinde kullanılması üzere daha geçmiş ürettikleri gaflet uykusu tulumlarından mütezayit kumaşları mont, yelek ve çantalara dönüştürdü.

Milyonların temas olduğu ve 11 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depreme destekler bitmeme ederken, Samsun Tekâmül Enstitüsü’nden bile destekler yağmaya devam ediyor. Depremzedeler üzere dikilen yüzlerce dalgı tulumunun ardından, artan kumaşlarla depremzede çocuklara mont ve yelek dikiliyor. Dikilen montlar polarlı yapısı yardımıyla âdem vücudunu ısıdam tutarken aynı zamanda akarsu geçirmez özelliği sebebiyle de yağmurdan ve gelişigüzel makule yağışlı havadan koruduğu belirtildi.

“Zelzele bölgesine özel akarsu geçirmeyen ve yunak tutan kumaşlardan montlar üretiyoruz”

Mümasil zamanda uyku tulumlarından küsurat kumaşlar ile montgomer, perforaj ve çanta üzere malzemeler ürettiklerini tamlayan Samsun Tekemmül Enstitüsü çul öğretmeni Gülderen Arslan, “Atölyemizde ülkemizde yaşanan sarsıntı felaketinde etkilenen kardeşlerimiz üzere icraat yapıyoruz. İlk geçmiş uyku tulumları yaptık. Daha sonraları aymazlık tulumlarından küsurat kumaşlarla dallar amacıyla montgomer ve yelekler üstünde çalışıyoruz. Bu kumaşlar İstanbul’da bulunan hisse senedi adamları tarafından verilen kumaşlardır. Bu kumaşları kurumumuz namına fermuarlarını ve lüzumlu gayrı parçalarını alarak birleştirip dikiyoruz. Kumaşların özelliği akarsu geçirmez olması. İçleri polarlı olduğu üzere hamam terviç özelliği vardır. Sarsıntı bölgesi için bu özelliklerin etkili olacağını düşündük. Majör ve bala tulumu kalkışmak üzere 1000’e andıran gaflet tulumu ürettik. Onlardan kalan kumaşları değerlendirmek istedik. Hem daha hayır olabilmek amacıyla hem üstelik et kafalı inkılap olması açısından. Şu usa vurma 30 delme, 5 mont ve 20 çanta ürettik. Bir kısmını sarsıntı bölgesine göndermiş bulunmaktayız. Gaflet Uykusu tulumlarımız deprem bölgesine gönderildi. Küsurat parçalardan üretimlerimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“Depremzede kardeşlerimiz için gönüllü yerine çalışıyoruz”

Mahir öğretici Ayşe Saika, “Elimizden geldiği kadar depremzedelere arkalamak maksadıyla ürünlerimizi dikiyoruz. Elimizden geldiği büyüklüğünde yer sarsıntısı bölgesindeki insanlarımız üzere çabalıyoruz. Bu üretimlerimizin inşallah çokça müfit olacağını düşünüyorum. Bu işlerimizi fahri yerine yapıyoruz. Tekemmül Enstitüsünde maharetli müzakereci yerine fariza yapıyorum amma onun dışında bu işleri fahri namına yapıyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Depremzede çocuklar ve bebekli anneler için neler yapabiliriz diye düşünüp başladık”

Mahir belletmen Neslihan Saika, “Depremzede çocuklarımız için, bebekli anneler amacıyla elbette faydalı olabiliriz, neler yapabiliriz bunları düşünerek çalışmalar yapmaya başladık. İnşallah faydalı olmuşuzdur” şeklinde konuştu.

Share: