Sağlık Bakanlığına yerleşen kontratlı personelin tayinleri elbette olacak?

2016/3 tercihleriyle Afiyet Bakanlığı ve vabeste kuruluşların toplam 3090 aday yerleşti.

Kadrolar genellikle kalkınmada öncelikli yörelerde açıldığı için yerleşen adaylar henüz şimdiden nakil durumuna bakmaya başladı.

Memurlar.net olarak sözleşmeli personelin aktarım durumunu aşağıda maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.

1- Becayiş: Sözleşmeli personel 1 yıl sonradan becayiş yani paçarız ünsüz göçüşmesi yapabilir. Becayiş yapılabilmesi amacıyla tıpkısı unvanda olunması gerekmektedir. Afiyet Bakanlığı esbak yıllarda yaptığı açıklamalarda farklı tahsil fakat aynı unvanlı kontratlı personelin bile becayiş yapabileceğini belirtmiştir. Makul becayiş adayı bulmak üzere memurlar.net’e üyelip olup, becayiş ilanı verin. Tıklayın.

2- Özür durumu olmaksızın (heves) nasıp: Özür durumu olmayanların yani âdem yahut sağlık durumu üzere benzeri mazereti olmayanlar fakat 3 yıl çalıştıktan sonra tayin isteyebilecektir. Sağlık Bakanlığı ihtiyacı olan gereksiz yerleri ilana çıkacak, 3 yılını dolduran adaylarda tercih edecektir. Kişilerin istediği yerlerde gereksiz kalıp ilanı olmayabilir.

4/B’li Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar üzere tıklayınız.

3- Defo durumu tayini: Kusur durumundan çevre nasıp isteyebilmek amacıyla arz bir iki 1 sene gitmek gerekmektedir. Fakat bu yeterli değildir. Esenlik Bakanlığı âdem durumu tayinlerini merkezi adına yapmakta, önceki boş yerleri car etmektedir. 1 yılını dolduran adaylar de bu yersiz yerlerden kendilerine makul olanları seçecektir. İstek durumu tayinlerinde olduğu kabilinden, kişinin nakil tutmak istediği ilde abes norm car edilmeyebilir. Ayrıca tıpkısı burada tıpkı hususu daha izah etmek gerekmektedir. Esenlik Bakanlığı, Vekâlet, el Sağlığı ve Amme Hastaneleri almak amacıyla 3’e ayrılmaktadır. Tayinler sırasında temas sözleşmeli sadece kendi kurumunun ilana çıkılan gereksiz yerlerini yeğleme edebilecektir. 2015 yılı ilanını vira etmek amacıyla tıklayınız.

4- KPSS’ye girerek ve memur namına: Sözleşmeli adına yerleşenler KPSS’ye girerek ve faziletkâr nokta alarak, memur olarak atanma yolunu deneyebilirler. Vazifeli yerine atanan kişi, sözleşmeli görevini bırakarak görevlilik görevine geçebilir.

5- KPSS’ye girerek ve eksantrik benzeri unvanda kontratlı kendisine: 4/B’li namına çalışmaktayken ayrıksı ayrımsız 4/B’li göreve yerleşenler, geçiş yapamamaktadır. Hükûmet, bu geçişleri yasaklamıştır. Ancak bunun iki istisnası vardır. a- Ayrıksı tıpkı unvanda 4/B’li göreve oturma… Örneğin Sağlık teknikeri adına etkin, başka tıpkı kurumda kontratlı sektör personeli olursa, bu halde geçiş yapabilir. b- 1 sene süresince insan durumu tayini yapamayanlar…

İstifa edilirse: Bazen kontratlı personel ailevi veya faaliyet şartlarından belde göreve başladıktan sonra ricat edebilmektedir. Göreve başladıktan sonraları istifa edecek olan sözleşmeli sağlık personeli 1 yıl boyunca hiçbir kurumda baştan kontratlı personel olamaz.

Share: