DOĞRU Partili Turan: “Tek konuda kuma yaklaşımı olmayan benzeri ekibin bu millete hiçbir faydası olamaz”

Ayrımsız sıra ziyaretler akdetmek amacıyla Çanakkale’nin Çan ilçesine mevrut DOĞRU Tümen Ekip Başkanvekili Bülent Turan, ülke ve dünya gündemine dayalı açıklamalarda bulundu.

YANLIŞSIZ Parti Ekip Başkanvekili Bülent Turan 6’lı masayı eleştirerek, “İşkembeyi üstelik incelik fail bu millet sonsuz zulmün, kavganın, krizin beraberinde olan CHP’yi bile terbiye edecek, 6’lı masayı üstelik incelik edecek göreceksiniz. Partili Reisicumhur gayrimümkün demişlerdi geldikleri yerde ise 6 partinin Reisicumhur adayı olduklarını görüyoruz. Hiçbir konu da ortaklıkları bulunmayan. Tek konuda ortak yaklaşımı sıfır bire bir ekibin bu millete tek faydası olanaksız. CHP, İYİ Parti adayını beğenmiyor, İYİ Öğür, CHP’nin adayını akseptans etmiyor” dedi.

“Erdoğan’ı eleştirmeleri tamlık üstelik bizim gururumuz olan konular. Tığ tamda onların kızdığı konular için Cumhurbaşkanımızla alım duyuyoruz”

Turan, konuşmasına şöyle devam etti: ” İsveç’te geçen günlerde çok iri benzeri ajitasyon olmuştu. Maatteessüf demincek de Danimarka’bile eş ayrımsız ızdırap örneği gördük. Mefret Avrupa ülkeleri çok amiyane aptalca beş altı adamın yaptığı akseptans edilemez eyleme sülale sahipliği yaptılar. İsveç, İsrail büyükelçiliği önünde Tevrat yakılma eylemine cevaz vermedi. Makul olan buydu bu kararın arkasındayız. Ne şerif pusula olursa olsun, el uzatmayı yakmayı, falsolu eylemi akseptans etmeyiz. Fakat Tevrat’ın yakılmasına izin vermeyen adamların Kur’an-ı Selek yakılırken ağızsız kalmaları, müsaade vermeleri, üste destek olmaları iki yüzlülükten öte alçaklıktır diye niteleyerek düşünüyorum. O yüzden senin kutsalın, benim kutsalım anlayışı olanaksız. Tamlık kutsallarımıza kıymet doğmak durumundayız. Hep diyoruz Kur’an-ı Selek kağıt değil kim yakasın. Kağıdı yaktın, kalbimizdekini, gönlümüzdekini hangi yapacaksın. O yüzden bu eşkal eylemlerin tek kimseye faydası olmadığını yayımlamak isterim. Bu eşkâl eylemlerin acun barışına iri uymazlık verdiğini, Avrupa birliği anlayışına şişman kötülük verdiğini uyarmak isterim. Fransa’yı vaktiyle ısrarla uyardık, terörün iyisi kötüsü gayrimümkün terör terördür dedik. Buradan Danimarka’yı birlikte İsveç’i dahi uyarıyoruz. Bu yaptığınız falsolu eylemler dönem gelecek sizin kutsallığınızı vuracak, size beis verecek. Diplomaside, tutum da, siyasette her alanda büyüyen Türkiye onları rahatsız eden bir cins. Onlara rağmen büyümeye bitmeme edeceğiz. Onların Erdoğan’ı yıllık kapağı yapmaları, onların Erdoğan’ı eleştirmeleri mecmu üstelik bizim gururumuz olan konular. Tığ tamda onların kızdığı konular amacıyla Cumhurbaşkanımızla çalım duyuyoruz.”

“Hükümetler değişir ama kurumlar bakidir”

SELIM Fırka Kadro Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun YSK üyelerine Erdoğan’ın atadığı hakimlerden oluşuyor iddiasına, “ara sıra Kılıçdaroğlu YSK üyelerini yerden yere vurarak, pahal ithamlarda bulunarak Erdoğan’ın atadığı adamlar bunlara güvenmiyoruz kadar ifadeler kullandı. Bu miftah fehamet adabı dili değil. Hükümetler değişir amma kurumlar bakidir. YSK 73 almanak benzeri kurumdur, anayasal aynı gurur. Saydam denetime laf olan, itiraza laf olan bire bir kurumdur. Kılıçdaroğlu’nun bu yaklaşımının kusurlu olduğunu söylemek isterim. YSK Erdoğan’ın atadığı hakimlerden oluşuyor iddiası mecmu tıpkı ülfet cehaleti örneği. Katiyen dedikleri kabil Sayın Cumhurbaşkanımızın atadığı hakimlerden oluşmamaktadır. YSK 11 üyeden oluşur, 6 üyesi Yargıtay genel kurulunda faziletkâr murafaa üyelerinden seçilir yani atama değil. 5 Danıştay üyesi, Danıştay umumi kurulunda yüksek hakimlerden seçilerek YSK’ya masraf. Siyasi tayin yoktur. Anayasanın gereği kendisine sunu çok düşünce olan 4 partinin temsilcisi YSK’üstelik görev alır. Bu forma yanlışlar Kemal Bey’e yakışmıyor” diye niteleyerek cevap verdi.

“Dini akide bölümünün çıkarılmasını istediler”

Başörtüsü konusu ile ilgili anayasal bir sürecin başladığını tamlayan Turan, “Başörtüsü ile ait benzeri anayasal süreç başladı. Bizler iri benzeri hamle atarak, bir henüz Türkiye tarihinde başörtüsüne ilişik bire bir çığlık hatırat olmasın, kusurlu bir aplikasyon olmasın diyerek anayasal fark metnimizi koalisyona sunduk. Eksiksiz partileri konuşma ederek metnimizi hazırladık, metinden sonraları randevu arzu ettik, maalesef randevu talepleri reddedildi. Aileyi korumaya ilgili bölüme hepsi itiraz etti. Başörtüsüyle ilgili bölümde dini akide bölümünün çıkarılmasını istediler. Önergede kabul olmayınca koalisyonu ayrılma ettiler. Koalisyondaki bu tavır hatalı ayrımsız tavırdır, genel kurulda bu yanlıştan dönülmesini ümit ediyorum” dedi. – ÇANAKKALE

Share: