Ukrayna’ya ilgili kargo uçağı Yunanistan’da düştü: 8 ölmüş

Yunanistan’ın Kavala kenti sahih, Sırbistan’dan koruyucu ve Ürdün’e gitmekte olan, ciddi bap taşıdığı dökme Ukrayna’ya ilgilendiren kargo uçağının içerisinde mevcut 8 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Sırbistan Savunma Bakanlığı, Sırbistan’dan koruyucu ve Yunanistan’ın Kavala kenti dosdoğru düşen 1971 model Zaman-12BK Antanov tipi Ukrayna kargo uçağının içerisinde mevcut 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sırbistan’ın Niş Havaalanından koruyucu uçağın, Kosova ve Şimal Makedonya üzerinden geçtikten bilahare Yunanistan’ın Limnos Adası rast arızalandığı ve ivedili baş aşağı talebinde bulunduğu kaydedilmişti. Kavala Havaalanına yönlendirilen uçağın havada yalaz aldıktan sonradan yere çakıldığı ve ardı ardına balaban patlamaların yaşandığı belirtilmişti. Ürdün’e gitmekte olan uçağın 12 tonluk vahim madde ile meşgul olduğu açıklanmıştı. Yetkililer, uçağın düşmesi sonucu meydana gelen patlamaların etkisiyle etrafa saçılan vahim doğal gaz nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekiplerinin uçağa engelleme edemediğini belirtmişti.

Share: