Uzmanından natürel taş uyarısı

Uzmanından doğal taş uyarısı

GAZİANTEP – Gaziantep’te doğal taş uzmanları, afiyet açısından faydaları bildik tabii taşların sahtelerine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Gaziantep’te 40 yıldır katıksız taşlarla ilgilenen ve 12 yıldır ticaretini fail Şemsettin Uzunkaya, “basar, bezginlik, stres, buhran” gibi rahatsızlıklara alın insanların şifalı oldukları bilinen doğal taşlara rabıta gösterdiğini belirterek, vatandaşları piyasada elan ucuza kâin düzme taşlara karşı uyardı. Öncelikle rastgele yerden doğal taş alınmasını istemeyen Uzunkaya, ucuza satılan natürel taşlardan dahi ırak durulmasını istedi. Bu işin uzmanlarını araştırılması gerektiğini kaydeden Uzunkaya, “Bayrı uygarlıklardan günümüze insanlar, şifa niyetiyle katıksız olan taşlardan faydalanıyor. Günümüzde de bu ihtiyaç bitmeme ediyor, fakat bilinçsiz ayrımsız istihlak var. Bu taşların sahteleri var. Bu nedenle her yerden saf taş alınmamalıdır” dedi.

Psikolojik hastalıklarda saf taşlara ciddi demet

Uzunkaya, yapmacıklı taşların sağlık açısından zararı olmaması dolayısıyla insanların derhâl dolandırılabildiğini vurgulayarak, özellikle psikolojik rahatsızlar dolayısıyla doğal taşlara ağır deste olduğunu tabir etti. İlgiyi okazyon alim simsarların yapmacıklı taşlarla insanları kandırmaktan kaçınmadığını anlatan Uzunkaya, “Maatteessüf Türkiye’de düzme taşların önüne geçemiyoruz. Özelikle tüketiciler her gördüğü yerden taş almamalıdır. Gelişigüzel söylenene inanmamalı ve karışık taşlardan uzak durmalıdır. hevesli yerlerden taş almaları. Tezgahına bilinmedik taş koyanlardan ırak dursunlar. Bu işi profesyonelce fail, bu işte uzmanlaşmış kişileri bulmalıdırlar. Gittiği hareket yerlerini dahi dikkatle incelesinler” diyerek konuştu.

Taşların şişman bölümün sınırlı dışından getirdiklerini ve yalnız Gaziantep’te değil Türkiye’nin seçkin yerinde tabii taş ticari yaptıklarını da anlatan Uzunkaya, rahatsızlıkları bulunanların banko afiyet kuruluşlarına başvurma etmeleri gerektiğini kaydetti. doktorların koyduğu canlandırma doğrultusunda makbul tıbbi yönteme destek yerine tabii taşların kullanımının henüz akıllıca olacağını anlatım eden Uzunkaya, “katıksız ahcar asla tıbbın alternatifi değildir. Özellikle psikolojik rahatsızlığı olanlar evvel afiyet kuruluşlarına müracat etmelidir. Gerekli tıbbı yöntemlerle uygulanan otama sürecine bindi ve ahir süreçler amacıyla bu taşları kullanmalarını referans ederiz” diye niteleyerek konuştu.

Bir tabii taşın incelmemiş, kolye, bilekli, tespih kabil toplam 8 değişik halini sattıklarını de tamlayan Uzunkaya, taş fiyatlarının ise tadımlık ve fiyatlarına göre 30TL ve 800 TL arasında değiştiğini dahi kaydetti.

Share: