Brent petrolün varil fiyatı 79,66 dolar

Brent petrolün varili, arsıulusal piyasalarda 79,66 dolardan iş görüyor.

Cuma günü 80,59 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haset 78,57 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, zaman saat 09.36 bakımından kapanışa bakarak yüzdelik 1,4 artarak 79,66 dolar oldu. Bir dakikalarda Gün Batısı Teksas türü (WTI) incelmemiş petrolün varili 74,83 dolardan müşteri buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en şişman incelmemiş petrol ithalatçısı Çin’in sınırlarını arsıulusal uçuşlara açması ve talepte büyüme beklentilerinin desteklenmesi enerjik oldu.

Ülkede arsıulusal uçuşlara 3 yıl aranın arkası sıra tekrar başlanırken, ati dönemde iktisadi büyümenin hükümetin önceliği konumunda olacağına müteveccih beklentiler risk iştahını artırıyor.

Öte yandan, ülkede Kovid-19 kısıtlamalarının nazik çoğunluğunun kaldırılmasına rağmen vakalardaki artışın iktisadi aktiviteyi azaltabileceği endişeleri birlikte fiyatlardaki fevk cepheli ivmeyi baskılıyor.

Çin, Kovid-19 salgınının başlamasının peşi sıra Mart 2022’birlikte cemi vizeleri halel ederek sınırlarını dünyaya kapatmış ve uçuşlara sınırlama getirmişti.

Öte yandan, dünyanın sunu şişman yer yağı tüketicisi ABD’nin repo politikalarında yumuşamaya gidebileceği beklentisi birlikte nekahet endişelerini hafifleterek doları baskıladı ve petrolde alımları destekledi.

ABD dolarının sair dünyalık birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş, dolara endeksli petrolü sair mülk birimlerini kullanan alıcılar için elan sıkıntılı kuzuluk getiriyor. Bu genişlik alımların artmasını destekliyor ve fiyatların yükselmesine yol açıyor.

Brent petrolde teknik namına 79,79 ile 79,92 dolar aralığının dayanım, 79,45 ile 79,24 dolar aralığının ise destek bölgesi namına izlenebileceği belirtiliyor.

Share: