Çöp evde bulunan çocuğun tedavisi titizce yürütülüyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa’da gübür evde mevcut ve tedavi altına alınan çocuğun az buçuk toparlandığını belirterek, tekmil proteinleri, yağ dengesi, vitaminleri, gereken magnezyum ve fosforu biricik tek hesaplanarak, çok görgüsüz bir rejim uygulandığını bildirdi.

Özkan, AA muhabirine, 9 yaşındaki C.M.A’nın yaşadıklarının canevi burkucu olduğunu, hafızalarda vadi ettiğini dile getirdi. Çocuğun Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki tedavisinin sürdüğünü anlatan Özkan, “Şu anda rahat, keyfi durumunda, iştahı bereketli. Bunlar onun üzere ongun belirtiler. Içki değerleri toparlama eğiliminde fakat bibi kalbinde aynı tutar gözlemlememiz müstelzim problemleri var. Bibi istediğimiz kabil yürümedi, yatakta şu anda.” diyerek konuştu.

Çocuğun tedavisini pediatri, sindirim bilimi, iç salgı, bala psikiyatristi ve diyetisyenlerin yaptığını anlatan Özkan, tedaviyi şişman ayrımsız ekibin izlediğini kaydetti.

İtinalı bakıldığını anlatan Özkan, şöyle konuştu:

“Zira çokça özel benzeri pestil. İnşallah yer bodur zamanda cıvıl cıvıl tıpkısı şekilde uğurlarız. Benim üzere çokça özel, kalbimde hususi aynı yere koydum onu. Bozukluk bilmiyorum ihtimal üstelik ana olduğum içindir. Herhangi Bir çevrim konuşma ediyorum, yakından görüyorum. Özge çocuklara göre az buçuk elan cansız. Sunma azından gözlerinde benzeri içtinap etmek namevcut. Gelişigüzel gittiğimde önce ona bakıyorum, imtina etmek ve endişesi var mı diye. Içtimai hizmetlerden vazifeli arkadaşlarımız da eşlik ediyorlar. Onlar de iletişimde çok iyiler, hoşuma gidiyor. Huzuru, neşesi yerinde. Haddinden Fazla fazla konuşmuyor, tığ konuşturmaya çalışıyoruz, güldürmeye gayret ediyoruz.”

– “Kendisine sordum tek okulu, arkadaşları incelmemiş”

Türkiye’nin rastgele yerinden oyuncakların geldiğini anlatan Özkan, çocuğun oyuncaklarla bahtiyar olduğunu ifade etti. Boyama kitaplarının dahi olduğunu bildiren Özkan, “Sanırım şu temel kadar haddinden fazla dahi oyuncağı ham. Yavrucağız okul yüzü görmemiş. Sağlığına kavuştuktan bilahare okula başlayacak. Namına sordum tek okulu, arkadaşları idmansız.” dedi.

Çocuğun üç gündür hastanede olduğunu vurgulayan Özkan, taburcu üzere birkaç hafta daha hastanede kalacağını ancak ruh bilimsel olarak tedavinin bir yıl kadar süreceğini anlattı.

Etibba kadar çocuğun gayretinin birlikte mehabetli olduğunu bildiren Özkan, onu genişlik kısa zamanda mıhlı bire bir birey olarak topluma vermek istediklerini söyledi.

Rektör Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bilcümle kalori hesaplamaları tafsilatlı etraflı yapılıyor. Proteinleri, yağ dengesi, vitaminleri, gereken magnezyum ve fosforu tek bir tane hesaplanıyor ona bakarak hususi ayrımsız diyet programı uygulanıyor. Hepsini istekle yiyor. sık sık görmeye himmet ediyoruz. Bize alıştı, gördüğü ahit bahtiyar oluyor. Hastanemize geldiğine bakarak tıpkı tık toparlanma var. Şu zaman etrafı canlı, herkesin ilgisi var amma bunun sonuna büyüklüğünde devam etmesi gerekiyor.”

– Görüngü

Bursa’daki dairesini 2 sene önce Kamuran Bulak A’ya (44) kiraya veren Entelektüel S, elan sonraları kirasını ödemeyen kadına dava açmış, mahkemenin, habbe tahliye edilmesine değişmeyen vermesinin peşi sıra adrese giden icra ekibi, dairenin kapısını açkıcı yardımıyla açtırarak kilidi değiştirmişti.

Evin kilidini yeniden değiştirerek mahkemenin tahliye kararına yöntemsiz Kamuran Pınar A’nın emniyette ifadesine başvurulmuştu. Bu tam çöplerle yoğun evin temizlenmesi üzere vukuf sunulan Nilüfer Belediyesi arılık görevlileri, kapısı kilitli bir odada çöplerin arasında yatan ve afiyet durumunun mebzul olmadığı tespit edilen 9 yaşındaki C.M.A’yı dökülmüş halde bulmuştu.

Çocuğun annesinin, Kamuran Kaynak A’nın ablası Y.A. (48) olduğu belirlenmişti. Yavru müddeiumumilik kararıyla, Antalya’bile yaşayan anneye doğrulama edilmişti. Daha bilahare C.M.A. ile Kamuran Kaynak A’nın 16 yaşındaki kızı E.Z.A, Ocak ve Içtimai Hizmetler İl Müdürlüklerince koruma altına alınmıştı. C.M.A, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürülmüştü.

Share: