Oto uran sitesindeki bahir esnafı sevindirdi

Oto uran sitesindeki su esnafı sevindirdi

SİİRT – Siirt’te ve ilçelerde tafsilatlı süredir beklenen kar yağışının gelmemesiyle bu arada traktör ve minibüs sahipleri, soluğu tamircilerde aldı.

Siirt’te beklenen kar yağışının gelmemesiyle beraber kapanmayan köy yollarını okazyon gören çiftçiler, araçlarını alarak Siirt oto sanayi sitesinin yolunu tuttu. Makine tamircileri, oluşan yoğunluğa yetişmekte zorlandı.

Siirt ve kırsalda müfrit yağışlardan yağlık kardan araçlarını çıkaramayan sürücüler bu sene beklenen yağışların gelmemesiyle alay malay araçlarıyla gezi yapmaya bitmeme ettiklerini söyleyen Siirt oto endüstri sitesinde oto sakınma parçası satan Serdar Özyeşil, kırsaldan gelen ekincilik aracı, traktör ve minibüs sürücülerinin sanayide deniz oluşturduklarını dile getirdi.

Özyeşil, “Şu anda sezon normallerinin çok üstünde benzeri sıcaklıkla cebin karşıyayız. Yağmur ve kar yağmıyor. Zaman için çokça mebzul, 4 yıldır bu işletmeyi çalıştırmaktayız. Ancak her sene kar yağdığı için mabeyin ve ev ayında amal ağız ağıza tevakkuf noktasına geliyor. 2 kamer süresince siftahsız eyyam çok fazlaydı. Şu anda sülale ayında olmamıza karşın çekicilik sıcaklığı efdal olmasından ufuk Siirt merkezde ve köylerde kar yağışı olmadığından çevre ve müşterilerimizin dahi umumi kesimi köylüler olduğu amacıyla köyden müşteriler geliyor ve şuanda bizim yunak satışımız bitmeme ediyor. Alışılagelen şartlarda biz bu mevsimde bugünlerde hisse senedi yapmazken şuanda satışlarımız çok mebzul durumda” dedi.

Köyden gelen ekincilik uzlaştırıcı, minibüs ve traktör sürücülerinin sanayide yoğunluk oluşturduğunu tamlayan oto uran ustası Nurallah Erdoğan, “Geçen sene bu vakitlerde yerde kar vardı işlerimiz it canlı yoktu. Ama geçen seneye göre bu yıl ne kar nede doğru düzgün yağmur yağmadığı üzere işlerimiz ferah. Köydeki traktör olsun, tarım ara bulucu olsun köylüler getirip araçlarını onarım ettiriyorlar. Bu sene işlerimiz haddinden fazla bol” diye konuştu.

Share: