Şırnak’ta ‘Dünya Engelliler Günü’ seyir ve raks gösterileriyle kutlandı

Şırnak’ta ‘Dünya Engelliler Günü’ seyir ve dans gösterileriyle kutlandı

ŞIRNAK – Şırnak’ta 3 Meyan Dünya Engelliler Haset, mânialı bireylerin değişik oyun ve dans gösterileriyle kutlandı.

Programda mütekellim Şırnak Valisi Osman Bilgin, özel insanlarla ve bu sunturlu insanları özel gününde, hiçbir engeli olmayan insanlar, güya değme günün hakeza beğenilir üzere arkaya bakılmadan gidildiği ifadelerinde bulundu. Ilbay Bilim Adamı, “Türkiye nüfusunun 8 milyonun sakat olduğunu düşündüğümüzde, bunların da yarısı sonra özürlü olduğunu düşündüğümüzde, hepimizin birer sakat adayı adına, mânialı kardeşlerimizi anlamaklık ve gelişigüzel anını hissetmemiz gerekiyor. Ülkemiz engelliler anlamında çok aheste mesafeler kat etti. Bir Vakitler devletin rastgele hangi bire bir yasasıda yoktu, desteği dahi yoktu” dedi.

“Bir Vakitler aileler özürlü çocuklarını evlerden derk etmek istemiyorlardı” diyen Ilbay Âlim, “Çok şükür bu bölüm engellilerin rastgele çeşit maşından tutun, bakılmasına büyüklüğünde devletimiz en ücra köyünden genişlik merkezi yere büyüklüğünde seçme birini sahipleniyor. Dünyada kat sayı olabilecek icraat yapıyor. Sakat okulları ile biçim ve ilçelerde çalışmalarımız devam ediyor. Mânialı kardeşlerimizin eğitime ihtiyaçları var. Sivil topluluk kuruluşları ve gayrı vatandaşların duyarlılığı ve farkındalığı artırmalıyız. Bizler hoppadak bu günlerde değil, seçkin dolaşma hatırlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, özürlü füru marifetiyle muhtelif oyun ve dans gösterileri yapıldı.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kurultay ve Kültür Sarayı Salonunda planlı etkinliğe, Şırnak Valisi Osman Bilim Adamı, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Şike, İl Güvenlik Müdürü Celal Dalman, gelgel müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Share: