‘Ä°klim değişikliğinin etkilerini dip ayrımsız şekilde hissediyoruz’

Çevre, Şehircilik ve Ä°klim Değişikliği Bakanı Erek Alım, “Bakın bugün ‘sıfır atık’ hareketiyle yüzde 13 olan izansız kazanım oranımızı yüzde 28’ler seviyesine çıkardık. Dünyada hiçbenzeri tor konu bitmeyen, sınırsız değdiyar. Ä°klim değişikliğinin etkilerini üstelik koyu şekilde hissediyoruz. Kaynaklarımızı sunu eli nimetli şekilde kaplamak, köylü dönüşüme tabi bitirmek zorundayız.” dedi.

Gurur, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Doğu Katı Atık Bütünleşmiş Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’birlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa’ya bakım etmekten, ürün üretmekten haysiyet duyduklarını tamlayan Gurur, “Doğu Bölgesi Katı Atık Entegre Tesisi’nin açılışını bütün birlikte gerçekleştireceğiz. Elbette bununla de kalmayacak, inştanrı buradan sonradan de Bursa’mızın tarihine ve yeşiline yakışır yatırımlarımızın temellerini atacak, açılışlarını yapacağız.” diyerek konuştuh.

Alım, yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ederek şöyle konuştuh:

“Bugün, dünyada yer büyük çmerhale sorunlarının başında hiç şüphesiz abuhava değişikliği gelmektedir. Ülkemizin gelişigüzel durumunda artık yoğun benzeri şekilde hissedilmektedir ve sektörel bazda baktığımızda tarımdan sağlığımıza, su kaynaklarımızdan ormanlarımıza büyüklüğünde tüm canlı hayatını yıldırma etmektedir. Tığ bile Türkiye adına ayrımsız Akdeniz ülkesiyiz ve Akdeniz havzasında meydan alıyoruz. Bu sebepten kapalı benzeri havza olmasından dolayı iklim değişikliğinden yeryüzü çok etkilenen ülkeler arasındayız. Ülkemizin kuzeyinde sel ve göçü felaketleri yaşanırken ayrımsız bakıyorsunuz güneyinde bile orman yangınları, İç Anadolu’da bile kuraklıklarla aslında abuhava değişikliğinin etkilerini açık tıpkısı şekilde görmekteyiz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ‘kesin sıfır tart’ diye niteleyerek ortaya koymuş olduğu yeşdevlet kalkınma hedefimiz var. Bu misyon doğrultusunda biliyorsunuz 2053 yılında tarihi bire bir proje garaz ortaya koyduk ve bu çerçevede net sıfır tarh hedefiyle inştanrı hep alay malay bu hedefi yakalayacağız.”

– “Doğdesise zenginliklerimizi destek olmak için canla başla mücadele ediyoruz”

Çalışmaların başında Türkiye’yi kuşatan “Sıfır Atık Seferberliği”nin geldiğkayınbirader vurgulayan Çekicilik, “Saygıdeğçeri Emine Erdoğdakika Hanımefendi’nin himayelerinde yürüttüğümüz, bütün dünyada örnek alıatlatmak bu küresel çbasamak hareketiyle Bursa’nın Gölyazı, Uludağ, Ä°znik Gölü, Longoz Ormanları, Ä°nkaya’bile bulunan asırlık çınar kadar birbirinden kıymetli doğhıyanet zenginliklerimizi yüklenmek için canla başla mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çalım, atıkları incelmemiş maddeye dönüştürerek ekonomiye katkı sağladıklarını belirterek şöyle bitmeme etti:

“Evlatlarımıza kullanılmamış istihdam alanları oluşturuyoruz. Amacımız, onlara güzel aynı ati sunmaktır. İşte bugün dahi Bursa Büyükşehir Belediyemizle alay malay çalışmalarını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiğimiz Doğu Bölgesi Katı Atık Bütünleşmiş Tesisi bu yatırımlarımızın en başarılı örneklerinden biridir. Bursa Büyükşehir Belediyemizin ve Uludağ Üniversitemizin da büyük katkılar sunduğu Ä°klim Şuramızda aslında ferasetsiz dönüşüme dayalı çok öyaşlı bir uğur ortaya koyduk. 2053 vizyonu net sıfır tart hedefi çerçevesinde 2035 yılına büyüklüğünde anlayışsız kazanım oranımızı yüzde 60’a çıkaracak, 2053 yılı itibarıyla ön işleme bağımlı olmayan atıkları düzenli depolamaya akseptans etmeyeceğsulu.”

– Kasılma sayesinde 75 bin konutun enerji ihtiyacı karşılanacak

Sıfır atık konusunda kararlı olduklarının altını çizen Alım, şunları kaydetti:

“Bakın bugün ‘sıfır atık’ hareketiyle yüzde 13 olan köylü kazanım oranımızı yüzde 28’ler seviyesine çıkardık. Dünyada hiçbenzeri incelmemiş madde zevalsiz, sınırsız değdevlet. Ä°klim değişikliğinin etkilerini birlikte derin şekilde hissediyoruz. Kaynaklarımızı genişlik bereketli şekilde girmek, izansız dönüşüme tabi tutturmak zorundayız. Bu çerçevede da hem soylu erki kazançlar hem üstelik istihdam noktasında büyük atılımlar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz projeler çerçevesinde cemi 98 bilyon liralık iktisadi kazanç elde ettik ve aslında milyonlarca ağacı kesilmekten kurtardık. Havamızı elan bozulmamış ayla getirdik. Sularımızı daha bozulmamış ağıl getirdik ve bu çerçevede de göllerimizi, denizlerimizi, kıyılarımızı korumaya çaba gösteriyoruz. Aslında bu çok öbuğulu bire bir başarı hikayesidir ve 2053 yılında de katı atıklarını tamamen dönüştüren ve düzenli ambarlama oranını yüzde 65’lere indiren aynı Türkiye hedefliyoruz.”

Bakan Kurum, Doğu Katı Atık Entegre Tesisi’nin Bursa’nın doğu bölgesinde kâin 5 ilçesine bakım vereceğini, kentin hep atığının yüzde 40’ını konuşu değere dönüştüreceğkayınbirader anlattı.

Buradan elde edilecek erke üretimiyle 75 bin konutun enerji ihtiyacının karşılanacağını dile getiren Çalım, “Evet, bu tesisle yetinecek miyiz? Bunun benzeri kardeşini dahi hızlıca batı bölgesinde inşa edeceğkirli. Belediyemiz bu noktada hummalı aynı şekilde çalışıyor. Şimdi buradan hep birlikte söz veriyoruz. Belediyemizin yanında olmaya devam edeceğdüzensiz. Batı tesisimizi 2024 yılında tamamlayacak, Bursa’nın tamamında atıkları ekonomiye kazandıracağız.” diyerek konuştu.

– “2023 seçimleri nazik tıpkısı kavşdürüst noktasıdır”

KAPAT X

Nazır Alım, Türkiye’de 100 yılda yapılabilecek yatırımları, 20 yıla sığdırdıklarını ifade ederek “Temas alanda caka benzeşim olacak ayrımsız Türkiye’yi, elan güçlü bir Türkiye’yi, gençlerimizin, yavrularımızın büyük Türkiyesini inşallah tekrar hep alay malay inşa edeceğiz. Bu noktada 2023 seçimleri nazik tıpkı kavşak noktasıdır. Allah’a hamdolsun belediyelerimiz, teşkilatlarımız, sevgili arkadaşlarımız adeta ayrımsız seferberlik şuuruyla çalışıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğzaman’ın akşam gündüz çalışarak sessiz yığınların sesi olduğunu vurgulayan Hava, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle tıpkısı Cumhurbaşkanı’mız var ki aymazlık nedir bilmemiş, istirahat etmek nedir bilmemiş, ülkesinin ve milletinin saygınlığı içmağara gençlerimizin, yavrularımızın özgüvenli bire bir evlat olması için türlü engellemelere direnmiş. Değme türlü darbe girişimini göğsünde söndürmüş. PKK’sı FETÖ’sü, terörün gelişigüzel çeşidiyle mücadele etmiş, vesayetçisiyle savaşmış, ihanet şebekeleriyle çarpışma etmiş. Hani şöyle tıpkısı diyalog vardır. ‘Biliyor musun arkadaş, aslında benim çok dostum var.’ Demiş kim ‘Biliyorum efendim, hepsinin sırtınızda bıçdoğru izleri var.’ Tamam, yoldan dönenler olmuş, karşıbile akman tutanlar olmuş amma Sayın Cumhurbaşkanı’mız yılmamış, yıkılmamış, dimdik durmuş. Adeta rastgele tarafından saldırıulan benzeri aslan kabil savaşmış, kavgasından bir dakika birlikte hoşgörüsüz durmamıştır.”

Gelgel, geçmiş günkü aşkla hizmete bitmeme edeceklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Milletimizle kucaklaşacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğetki. Herkesle sorunlarını, problemlerini itaat etmek suretiyle 20 yıl olduğu kabilinden yine yıpranmamış 20 yıllarda de bu projelerimizi hizmetleri yapmaya devam edeceğdüzensiz. Ego şundan tüm kalbimle eminim, sizler da tehlikesiz olun. Bu muazzez budun, liderimizin çabalarıyla akıbet 20 yılda kazandıklarının üstüne çok elan fazlasını kazanmak için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yanında duracaktır. Tekrar rekor tıpkı oyla muhteşçare tıpkısı destekle ülkesini nasıl Osmanlıyla ikinci bin yılın lideri yaptıysa Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte üçüncü bin yılın lider ülkesi yapacaktır.”

Açılış töreninde Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, DOĞRU Öğür Bursa Saylav Muhammet Müfit Aydın dahi birer konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi. Icra Vekili Gelgel ayrıca organizasyon bahçesinde Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemelerden yapılan “Seyit Onbaşı” ve “Yeniçeri” heykellerinin açılışını yaptı.

Programa, DÜRÜST Tümen Ä°l Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri, ilçe uray başkanları ile davetliler katıldı.

Share: