Ankara-Kayseri arasını 2 saate indirecek projede esas atılıyor

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik erişim süresini 2 saate indirecek Ankara-Yerköy-Kayseri Aceleci Katar Hattı’nın temeli ferda atılacak.

Iblağ ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye, 142 kilometre uzunluğundaki hattın temel atma törenine, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ile Iblağ ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılması bekleniyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT Garı ile Kayseri arasında yapılacak Yerköy-Kayseri faziletli standartlı demir yolu, tamamlandığında Ankara-Sivas Faziletkâr Çabuk Demir Hat ile entegre olacak.

Ankara-Kayseri muvasala süresi 2 saate inecek

Koşa hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattın devreye girmesiyle kâin konvansiyonel çipo marifetiyle 7 saat olan Ankara-Kayseri erişim süresi 2 saate inecek.

Toplanmış 2 bin 149 kilometre demir hat yapıldı

2003-2020 döneminde yılda ortalama 134 kilometre kalkmak amacıyla mecmu 2 bin 149 kilometre demir yolu yapıldı. Vekillik yoluyla başlatılan demir yolu seferberliğiyle 91 bin 194 kilometre konvansiyonel temel tarz, 1213 kilometre hızlı şimendifer hattı girmek üzere bütün 12 bin 803 kilometre olan mevcut demir hat ağına eklenmiş olarak 357 kilometre konvansiyonel ana suret, 3 bin 515 kilometre aceleci katar hattı çalışmaları bitmeme ediyor, 6 bin 682 kilometre antrparantez ise sondaj-proje çalışmaları yapılıyor.

Share: