Reisicumhur Erdoğan: Bu şehre, bu ülkeye, bu millete bakım edene hangi bahtiyar

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, 41 Ayda 41 Iz Toplu Açılış Töreni ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yıpranmamış Sergiler Açılış Programı’nda konuştu. Erdoğan, “Dolmabahçe’deki Reislik Köşkü’nde BM Genel Sekreteri’nin dahi katılımıyla, Rusya-Ukrayna temsilcilerinin katılımıyla ekincilik koridoru ile ilgilendiren müntesip sıkıntıları aşarak imzalar atılacak. Bu imzalarla gelişigüzel dünyaya müjdeyi vereceğiz” dedi.

Erdoğan, Eyüpsultan Meydanı’nda planlı “41 Ayda 41 Eser Toplu Küşat Töreni”ndeki konuşmasında, Ebu Eyyüb El-Ensari Hazretleri’nin komşuları, yoldaşları ve gönüldaşları olan katılımcılarla ayrımsız araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eyüpsultan Belediyesince tamamlanan, yatırım tutarı 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışının yapılacağını ifade eden Erdoğan, Eyüp Hükümdar Camii’nin çevresindeki binalar, hareket yerleri ve sokakların belediye eliyle İstanbul’a ve ismine haiz yere reva şekilde düzenlendiğini ve rehabilite edildiğini anlattı.

Erdoğan, Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerine iki anıtsal caminin kazandırıldığını, ilçenin öncü kulüplerinden Erokspor üzere gençlere seçkin tip hizmeti verecek tıpkı üretim nesir edildiğini söyledi.

Ayrıca Yeşilpınar’de ayrımsız ayak topu kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz Kamp Alanı’yla alay malay çokça sayıda spor tesisinin tamamlandığını tabir fail Erdoğan, kurulan muvaffakiyetsiz atılmış tesisiyle hem çevrenin korunmasının hem atıkların değerlendirilmesinin sağlandığını kaydetti.

Erdoğan, Eyüpsultan’dahi hiçbir vatandaşın gıda sıkıntısı yaşamaması üzere aşevi kurulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“İlçenin mütenevvi yerlerinde 43 otopark ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Hars merkezlerinden restorasyonlara, otoparklardan toplumsal bakım birimlerine büyüklüğünde stabil haddinden fazla hizmet Eyüpsultanlıların emrine verildi. Cemi bu eserleri bugün resmen hizmete açıyoruz. Farklı kamu kurumlarımız aracılığıyla nesir edilen, yatırım tutarı 126 milyon lirayı sabık meslek ve devriye binaların açılışlarını de buradan yapıyoruz. Eyüpsultan’a ayar katan bilcümle bu yatırımların ilçemize görklü olmasını diliyor, uray başkanımız ve ekibini tebrik ediyorum. İstanbul’dan Antalya’ya, Erzurum’dan Gaziantep’e kadar ülkemizin ciharıyek birlikte zengin aynı belediyecilik tecrübesi olan Deniz Hamur kardeşimizin parçalanmamış birikimini kendisini yetiştiren Eyüpsultan’birlikte kullandığını görmekten sevinme duyuyorum.”

– “İlçeye hangi alay verildiyse yaptık”

Erdoğan, Eyüpsultan’dahi yapılanların hoppadak bunlarla merbut olmadığını, ilçeye ne söz verildiyse hepsini yaptıklarını ve yapmayı bile sürdürdüklerini vurguladı.

Nişanca ve Pirinççi mahallelerinin bayındırlık planı ve tapu sorunlarını nakız sözünü verdiklerini dile getiren Erdoğan, bu sözü hesabına getirdiklerini söyledi.

Erdoğan, İstanbul’un bu seçme ilçesini temas alanda daha ileriye örtmek için hangi gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, Mevlana’nın “Kamil odur kim koya dünyada iz/Im olmayanın durumunda yeller işaret” şeklindeki sözlerini aktardı.

Açılışı yapılan eserlerin hem onları ilçeye kazandıranların ismini tarihe altın harflerle yazdıracağını hem üstelik nesiller boyunca dilden dile dolaşacağını, hayır dualarına vasıta olacağını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu şehre, bu ülkeye, bu millete iz verene, hizmet edene hangi bahtiyar. Bay Kemal kıvrılmış açılış töreni yapıyor. Bizler birlikte görüyorsunuz işte, bu zümre eserlerle sizlerle beraber oluyoruz. Elbette bu öyle herkese şans olacak ayrımsız evre, tıpkısı itibar değildir. Bunun amacıyla düzentileme yöneltmek, vakit yüklemek, kendini şehrine ve insanlarına nezretmek gerekir. Bizim nazarımızda şehremaneti başkanlığı aha bu anlayışla yapılabilecek tıpkı vazifedir. Bu işi ajandasındaki diğer konulardan artakalan vakitlerde yürütme edilecek tıpkısı hobi kendisine görenlerin takdirini sizlere bakıyoruz.”

Share: