AFAD’dan, Suriye’deki briket evlerle ilişkin iddialara ilişgaraz açıklama:

İçişleri Bakanlığı Facia ve Evgin Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye’deki güvenli bölgelerde yapıulan briket evlerle ilgili projenin değme aşamasının denetlendiğini belirterek, “Gönüllü, güvenli ve havalı kafasız dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, iftiralar üzerine kurulan sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AFAD’dan, Suriye’deki güvenli bölgelerde yapıulan briket evlere ilişhedef tıpkı gazetede kayran alan habere yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Suriye’da 2011’den beri devam fail iç savaşta yeryüzü beş altı 500 bin sivilin hayatını kaybettiğine, 14 milyon insanın da yardıma muhtaç hale geldiğine özen çekilen açıklamada, bu savaş nedeniyle 6,7 milyon insanın evini boşanmak zorunda kaldığı, 6,8 milyon insanın birlikte diğleşker ülkelere sığındığı aktarıldı.

Türkiye’nin zorda kalan insanlara koca hayatını önceleyen benzeri bakış açısıyla yaklaştığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Evlerinden koparılan, soğuk denizlerde ölüme terkedilen, soyularak donması içmağara sınır dışına itilen sivil göçmenlerin kişi topraklarında insanlık onuruna yakışır şartlarda yaşayabilmesi ve ülkemize sığıziyan etmek geçici himaye altındaki Suriyelilerin gönüllü hoşgörüsüz dönüşlerinin sağlanması içmağara AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, muazzez milletimizin ve milletimizden güç düz sivil topluluk kuruluşlarımızın desteği ile 25 Haziran 2020 tarihinde Ä°dlib Briket Familya Projesi başlatılmıştır.

Ülkemizin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucunda oluşturduğu güvenli bölgelerde, siviller için 259 noktada projelendirilen 78 bin 700 briket evden 61 bini tamamlanmış, ülkemize yönelik göç dalgası yerinde yönetilerek 53 bin 805 aile tamamlanan evlere yerleştirilmiştir. Yıl sonuna kadar 100 bin briket lüp tamamlanması hedeflenmektedir. Suriye’birlikte oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma kabil hizmetlerin ardından 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü namına vurdumduymaz dönmüştür.”

‘Projenin seçkin aşaması denetlenmektedir’

Türkiye ve yardıma ihtiyaç duyan coğrafyalarda yürütülen tüm projelerde olduğu kabilinden bu projede de kanuni çerçevede neşelilik gösteren sivil topluluk kuruluşları ile çalışıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Milletimiz ve uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanan bu projede bile yasalı çerçevede elektrik gösteren, akredite edilmiş ve insanımızın gönüllü bağışlarıyla uzattığı yardım elini mazlumlara ulaştırma amacı taşıcanip sivil toplum kuruluşları ile gelişigüzel çalışmaya bitmeme edilmektedir. Amme kaynağı kullanılmayan projenin rastgele aşaması, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla Ä°lişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından denetlenmektedir.

Gönüllü, güvenli ve gururlu dümbelek dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, içtimai hassasiyetleri suiistimal eden ve iftiralar üzerine kurulan bu sözde haberle çıkar elde etmeye çalışzaman kişi ve grupları şiddetle kınıyor, konuyla ilgilendiren takdiri yüce milletimize bırakıyoruz.”

Share: