Eymen’in katillerine ‘cinsel istismar’ suçundan de ukubet artık

İzmir 9. Alçak Ukubet Mahkemesi, kararının bozulmasının arkası sıra 5 yaşındaki Eymen Durak’ı öldürdükleri gerekçesiyle elan evvel ağırlaştırılmış müebbet delik cezası verdiği annesi ile sevgilisine, bu cezanın yanı sıra “zincirleme şekilde çocuğun cinsî istismarı” suçundan bile 30’ar sene cezaevi cezası verdi

İzmir’üstelik 5 yaşındaki Eymen Durak’ın ormanda ölmüş bulunmasına ilgili istinaftan dönen davada yeniden yapılan usa vurma böylelikle, elan evvel “nitelikli bilerek kanlı” suçundan ağırlaştırılmış müebbet kodes cezası sunulan esas ile sevgilisi, bu cezanın yanı sıra “müteselsil şekilde çocuğun istismarı” suçundan 30’ar sene mahbes cezasına çarptırıldı.

İzmir 9. Gösterişli Ukubet Mahkemesi’nde baştan görülen ülkü, geçmiş yapılan duruşmayla karara bağlandı. Duruşmaya, sanıklar Serkan Elçetin ve Mine Durak, cezaevinden Patırtılı ve Fon Bilişim Sistemi (SEGBİS) eliyle katıldı.

Yan avukatları, davaya müdahil, Familya ve Içtimai Hizmetler Bakanlığı ile Kut Sarıklı Bala İstismarı ile Savaş Derneği avukatları murafaa salonunda hazır bulundu.

Duruşmada sanık Mine Durak, Eymen’i kendisinin öldürmediği yönündeki savunmalarını tekrarladı. Özge maznun Serkan Elçetin da bigünah olduğunu ileri sürdü.

Serkan Elçetin’in savunması sırasında, “Ben Eymen’in gark şekliyle ilişik anlatım alınmasını istemiştim amma almadınız.” şeklindeki sözlerini mahkeme başkanı, “Alamadık çünkü naaş erimişti.” şeklinde yanıtladı.

– Değişmeyen

Mahkeme heyeti, entelekt sonunda Mine Durak’a “Ast soyu olan çocuğuna yönelik adına tıpkısı suçu örtmece düşüncesi ile dahi özge sanık ile düşünüm ve eylem birliği içerisinde akım ederek isteyerek cani” suçunu işlediği gerekçesiyle, ağırlaştırılmış müebbet mahpushane cezası, “çocuğun kalifiye seksüel istismarı” suçunu saf annesi iken pattadak aşkın misil kuvvet ve gözdağı kabul etmek kanalıyla müteselsil namına gerçekleştirdiği gerekçesiyle da 67 sene 6 kamer kodes cezası, “eziyet” suçunu dahi işlediği gerekçesiyle 8 sene delik cezası verdi.

Sanığa, seksüel istismar suçundan sunulan 67 yıl 6 kamer hapishane cezası, “devamlı mahpushane cezasının 30 yıldan fazla olamayacağı” gerekçesiyle 30 yıla düşürüldü.

Heyet, sanık Serkan Elçetin’e üstelik Eymen’e yönelik “tıpkısı suçu kamuflaj düşüncesi ile üstelik ayrıksı sanık ve ile fikir ve gösteri birliği içerisinde cereyan ederek bile bile cani” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğun kalifiye tensel istismarı” suçunu apansız aşkın kere kuvvet ve gözdağı kaplamak aracılığıyla zincirleme kendisine gerçekleştirdiği gerekçesiyle 67 yıl 6 ay delik cezası, “işkence” suçunu bile işlediği gerekçesiyle 8 yıl cezaevi cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Bu sanığa sunulan 67 yıl 6 kamer cezaevi cezası da tıpkı gerekçeyle 30 yıla düşürüldü.

Murafaa heyeti, 2 sanığa üstelik iskonto uygulanmasına vadi olmadığına ve alıkonulma halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, kullanılmamış gerekçeli kararını da açıkladı. Gerekçeli kararın akıbet bölümünde, heyetin henüz esbak gerekçeli kararında üstelik düz alan birey ifadelerin tekrarladığı görüldü.

– Davanın geçmişi

Eskişehir’dahi hareketli Z.Ç, yeğeni Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin’in 5 yaşındaki Eymen Durak’a hız uyguladığını, cinsel yönden çocuğu sömürme ettiklerini, çocuğun videoteyp görüntülerinde ve görüntülü konuşmalarda vücudunda zedelenmek izleri gördüğünü ve sağlığından bulut ettiğini belirterek polise başvurmuş, şüpheliler İzmir’da gözaltına alınmıştı.

KAPAT X

Durak ve Elçetin’in itirafının peşi sıra 1 Eylül 2019’da ormanlık alanda çocuğun toprağa batık cesedi bulunmuştu.

Entelekt sürecinde Mine Durak için hazırlanan Adli Tıp Kurumu raporunda, sanığın cezai ehliyetinin bütün olduğu bildirilmişti.

Duruşma heyeti, Mine Durak’a “kalifiye düşünülerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “azap” suçundan 7 yıl delik, Serkan Elçetin’e ise “nitelikli düşünülerek kanlı” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “ezinç” suçundan da 6 sene mapus cezası vermişti.

Yeterli, stabil ve inandırıcı bire bir tutamak evet üstelik Adli Tıp Kurumundan elde edilmiş benzeri rapora ulaşılmadığı gerekçesiyle sanıkların “zincirleme şekilde çocuğun nitelikli eşeysel istismarı” suçundan ise beraati kararlaştırılmıştı.

– Gerekçeli kararda duygusal ifadeler

Duruşma heyeti Eymen’in çiftteker üzerinde çekilen tıpkısı fotoğrafına düzlük sunulan gerekçeli kararında şu ifadelere düz vermişti:

“Eymen bebeğin gülerken çekilmiş yegâne fotoğrafını de çeki içerisinde kararımızda paylaşıyoruz. Öldürülmüş Eymen Merbut Durak 17 Teşrinievvel 2014 tevellütlü olup 30 Ağustos 2019’bile ne eyvah kim her iki sanık yoluyla canice öldürülmüştür. Eymen bebeğin küçücük bedeni tıpkı alelade bavula sığsın düşüncesiyle elleri ve ayakları koli bandı ile sarılıp dölüt pozisyonunda bavula sıkıştırılmış, bu dünyada doğruluk ettiği mutluluğu alamayan Eymen bebeğin bedeninin 2 dolaşma süresince servis aracının arkasında taşınması zımnında toprağa kavuşması üstelik geciktirilmiştir. 2 günün böylecene ormanlık alanda tıpkı akarsu kuyusuna atılarak konusunda konulan taş ve tuğlalar ile Eymen bebeğin bu dünyadaki izleri yok edilmeye çalışılmıştır. Dileğimiz Eymen bebeğin bu dünyaya sığan kısacık ve acılarla komple ömrünün diğer dünyada ödüllendirilmesi ve türe ettiği mutluluğu başka dünyada yaşaması olacaktır. Eymen bebeğin gülen gözleri katiyen unutulmayacaktır. Ruhun ferih olsun Eymen çağa.”

– Hâkimiyet istinafta bozuldu

İzmir Kesim Adalet Mahkemesi 1. Ukubet Dairesi, sanık Mine Durak’ın cezai ehliyetine ilgili eksik inceleme yapıldığı, diğer maznun Serkan Elçetin karşı üstelik cep telefonunun Jandarma Komutanlığı Kriminal Ofis Başkanlığına gönderilerek bilirkişi incelemesi yapılmadığı gerekçesiyle hükmü bozmuştu.

– Eşeysel sömürme çökertme telefonunda belirleme edildi

Baştan başlatılan yargılamada Açıkgöz Umumi Komutanlığı Kriminal Kat Başkanlığından gelen cep telefonuna ilişkin ehlivukuf raporunda Serkan Elçetin’e ait çökertme telefonunda 2 sanığın bile öldürülen Durak’a müteveccih “eşeysel sömürme” suçunu işlediğini gösteren videolar bulunduğu, D.G. isimli kişinin bile maktulle ait tensel içerikli mesajlarının tayin edildiği belirtilmişti.

Share: