Tün çalışıp gündüz üniversiteye bitmeme eden vazifeli, tıp diplomasına kavuştuh

Trabzon’dahi 2011’dahi liseyi bitirip girdiği KPSS ve üniversite sınavını kazanan Açık Deniz Müşabih Yılmaz, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezindeki görevini sürdürürken, Karadeniz Ustalık Üniversitesi Tıp Fakültesinden de çıkışlı oldu. 29 yaşındaki Yılmaz; “Tıpta Uzmanlık Eğitimi Girişi Sınavı’na girerek spor hekimliği, ortopedi, fizik tedavisi alanında ehlihibre olmayı düşünüyorum” dedi.

Trabzon’birlikte görevlilik yaparken tıpkısı yandan de üniversite eğitimini sürdüren Açık Deniz Benzer Yılmaz, tıp diplomasına kavuştuh.

Yomra Bili Lisesinden 2011’bile çıkışlı olan Yılmaz, aynı yıl hem üniversite hem de Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girdi.

Karadeniz Ustalık Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesini kazanan Yılmaz, ayrıca KPSS’den aldığı puanla Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezine (TOHM) görevli yerine atandı.

TOHM’birlikte resepsiyonda başladığı görevini bir süre bilahare organizasyon amiri namına sürdüren 29 yaşındaki Yılmaz, bu süreçte devam ettiği tıp fakültesinden 2021-2022 akademik yılında çıkışlı oldu.

Yılmaz, AA muhabirine, ağabeyinin tavsiyesiyle girdiği KPSS ve üniversite sınavlarını kazanarak hem çalışıp hem bile üniversite eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Tün resepsiyonda çalışıp nöbete kaldığını belirten Yılmaz, işten çıktıktan sonradan gündüz tıp fakültesine anbean derslere girdiğini anlattı.

Yılmaz, çalışırken okumanın zorluklarına değinerek, “Derslerde uyuyakalıyordum. Tıp fakültesi edisyon benzeri bölüm, benim üstelik zorlandığım zamanlar oldu. Ama kendime erken yaşta dünyalık almak için söz vermiştim. O nedenle çalışıp aynı zamanda üstelik okuyup doktor kalkışmak istiyordum. Az Buçuk eğitim sürecini uzattım amma bu yıl bitirmek talih oldu.” diye niteleyerek konuştu.

“Hem okuyup hem de çalışılamaz.” algısını kırmak istediğkayınbirader dile getiren Yılmaz, “Pandemi dönemi araya girince meslek az buçuk uzadı. Henüz sonraları intörn hekimliğe başladım. Nöbetlerimizde sağ olsun, bünye müdürüm bana imkan sağladı, mesailerimi ona göre ayarladılar. Önümüzdeki ay birlikte Sağlık Bakanlığının atamasıyla hekim yerine göreve başlayacağım. Allah’ın izniyle bu yolda ilerlemeyi düşünüyorum.” dedi.

– “Annem ve ablamı gururlandırmak içmağara doktorluğu yazmıştım”

Tarihe bağ duyduğunu ve çocukken kazı bilimi okumayı istediğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bilim Lisesindeyken annem ‘Çocuğum hekim olsun.’ derdi. Ablamla aramızda 11 yaş ayırt var. Ben doğmadan önce hastalık geçirerek zihinsel ve görme özürlü olmuş. Doktorluğa karar vermeme bu nitelik illet oldu. Acaba insanların hayatına dokunabilir miyim? Annem ve ablamı gururlandırmak içmağara doktorluğu yazmıştım. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Girişi Sınavı’na girerek spor hekimliği, ortopedi, fizyoterapi alanında ehlihibre olmayı düşünüyorum. Olmazsa psikiyatri okumayı üstelik isterim.”

Yılmaz, iş arkadaşlarının namına “hekim” diye seslendiğini, bazı sağlık şikayetlerinde kendisine danıştıklarını sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor Ä°l Müdürü Âşık Çetiner birlikte Yılmaz’ın yaklaşık 10 yıldır kurumda görev yaptığını belirterek, “Mesleğe başladığında tıp fakültesini de kazanmış, tıpkı yandan çalışmış benzeri yandan üstelik tıp fakültesi gibi zorlu aynı eğitimi başarıyla bitirdi. Bizi çok bahtiyar etti, hava duyduk kendisiyle.” diye niteleyerek konuştu.

Share: