İlk nöbet açılan programda kayran mezunlarına nasip verilmeli!

Bursa Uludağ Üniversitesi eliyle car edilen öğretim görevlisi kadrolarında ait kayran mezunlarına başvuru şansı tanınmalı!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından 19 Nisan 2021 günlü Resmi Gazete’de farklı alanlarda öğretim görevlisi kadrosu ilan edilmiştir.

Takipçilerimizden gelen bildirimler konusunda incelediğimizde; Orhaneli Patika Yüksekokulu Oluşum, Giysi, Başmak ve Ten Bölümü Giyim Istihsal Teknolojisi Programında 2 öğretim yardımcısı kadrosunun yayımlandığı görülmektedir. İlgili kadrolara başvuracak adaylarda aşağıdaki koşullar aranmıştır.

PROGRAM

HUSUSI ŞART

Giyim Istihsal Teknolojisi Programı

Oluşum Mühendisliği alanında Lisans, Faziletli Lisans ve Doktora derecelerine iyesi olmak.

Giysi Istihsal Teknolojisi Programı

Makine Mühendisliği alanında Lisans, Faziletli Lisans ve Doktora derecelerine iyesi olmak.

Gelişigüzel iki grup üzere belirlenen şartlar, sınırlı tıpkısı adayı tarif etmekten uzak, berenarı umumi şartlara haizdir. Doktora derecesi aranması da öğrenim düzeyi olarak elan dip ve kalifiye benzeri grup oluşturması itibarıyla az çok akıllıca ayrımsız politikadır. Fakat, geçtiğimiz yıl YKS kılavuzuna ayn gezdirdiğimizde Orhaneli Patika Yüksekokulu Dokuma, Giyim, Başmak ve Cilt Bölümü Giysi Istihsal Teknolojisi Programının ilk kez mektepli alımı yapacağı görülmektedir.

Bu çerçeveden bakıldığında seçkin ne büyüklüğünde programın adında “uygulayım bilimi” meydan alsa de mevcutta Giyim Istihsal Teknolojisi Programı olan Üniversitelerin ibret programlarına baktığımızda Araba Mühendislerinin verebileceği ibret sayısı çokça az sayıda gözükmekte, bu derslerin değişik birimlerden görevlendirme ile verilmesinin türlü olduğu değerlendirildiğinde Makine Mühendisi mezununun program için müstelzim tıpkı istihdam olmaktan çıkıp kişiye özel ayrımsız istihdam oluşturuyor gözükmesinin beraberinde ilk defa mektepli alımı gerçekleşecek bu programda önceliğin yemeden içmeden Nesiç Mühendisliği değil “Giysi Endüstrisi ve Giyim Eğitimi, Giysi Endüstrisi ve Giyim Sanatları, Moda Tasarımı, Tekstil, Nesiç Bilimleri, Nesiç Eğitimi, Dokuma Mühendisliği, Tekstil Tasarımı, Dokuma Tasarımı Eğitimi, Yapı Teknolojisi, Oluşum ve Moda Tasarımı” kadar çeşitli Üniversitelerde Doktora ve Sanatta Ustalık Programı olan Üniversite mezunlarına referans hakkının tanınması yetişek öğretimin kalitesi ve niteliği açısından arzulanan ayrımsız durumdur.

Son namına, halen referans süreci bitmeme eden kadrolara ilgilendiren alan mezunlarının müracaatına imkan verilmesi üzere konuyu Darülfünun Yönetiminin ölçüm ve dikkatine sunuyoruz.

Share: