Celal memuru ücretsiz izinde iken çalıÅamaz. SaÄlık primleri Çap tarafından yatırıldıÄı için, saÄlık hizmeti hakkı bitmeme paha. Aylıksız izin, Ihtişam memurlarının ihtiyaca dayanarak Kanunla verilmiÅ olan belli başlı sürelerde görevlerinden ayrı kalma tercihlerini istimal durumudur. DoÄum dolayısıyla ayrılma, eÅlerin yurtdıÅında olmasından kaynaklı ayrılma yahut öÄrenim görme durumlarında dolayı ayrılma, yetiÅtirilmek üzere yurtdıÅına gönderilme nedeniyle ayrılma vb. davranışlar olabilmektedir. Bu ayrılma Åekilleri çekilme deÄildir.
Bu ayrılma Åekilleri, Celal memuru baştan göreve dökocakarı büyüklüğünde, zat kadrosunun Kurumu tarafından himaye edilmesi mecburi olan tıpkısı durumdur.
Ãcretsiz izne ayrılan memurun kadrosu korunduÄu kabil bu süreler içerisinde Kurumlarınca da Içtimai Güvenlik Kurumuna çabucak saÄlık primleri gönderilir. Bu süre içerisinde üstelik işyar Şevket güvencesi kapsamındadır.
Aylıksız İzin adına adlandırılan bu geliÅme süresinde görevinden ayrı kaldıÄı devir içerisinde Heybet memuruna Kurumlarınca benzeri öağıt yapılmaz, kiÅiler üstelik böyle tıpkı talepte bulunamaz yahut bulunmuÅ olsa bile bir öağıt yapılmaz.
Aylıksız izne ayrılan Celal memurunun aylıksız izin süresinin böylecene görevine baÅlaması gerekmektedir. BaÅlamadıÄı takdirde, kiÅi memuriyetten çekilmiÅ sayılır, dolayısıyla müstafi sayılır ve göreviyle iliÅiÄi kesilir.
Aylıksız izinde görevli sigortalı yerine çalıÅırsa ne tamam:
Aylıksız izinde olan vazifeli sigortalı adına çalıÅırsa bu süreler bu memurun emeklilik bakım sürelerinden sayılmaz. Yemeden Içmeden sigortalı namına çalıÅtıÄı sürelerdeki iÅin karÅılıÄını almıŠevet. Åayet sigortalı olarak çalıÅırken iÅyeri bunu SGK kaydına alırsa üstelik geçerli sayılmaz.
Ayrıca, memur kadrosuyla iliÅkisi bitmeme edenin sigortalı adına tıpkı sağlık getirici iÅte çalıÅması da sakıncalı olmaktadır. 657 sayılı Heybet Memurları Kanunu Yön 28 hükmü Åu Åekildedir:
“Ticaret ve diÄçeri kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasaÄı:
Husus 28(DeÄiÅik: 30/5/1974KHK12; DeÄiÅtirilerek kabul: 15/5/19751897/1 md.)
Memurin Türk Tecim Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek tıpkı faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari bakan veya kollektif Åirketlerde kuma veya komandit Åirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iÅtiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). ..Memurlar, mesleksel faaliyette veya azade meslek icrasında düşmek üzere idarehane, büro, muayenehane ve aynı yerler açamaz; gerçekleme kiÅilere, özel ahbaplık tüzel kiÅilerine veya amme kurumu niteliÄindeki iz kuruluÅlarına ilişik gelişigüzel iÅ durumunda yahut vakıf yükseköÄretim kurumlarında çalıÅamaz.
Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliÄindeki çığır kuruluÅları ve kanunla kurulmuÅ yardım sandıklarının yönetim, teftiş ve düzen bağı kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda tamlanan görevler bu yasaklamanın dıÅındadır.
EÅleri, reÅit sıfır veya kısıtlanmış olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde kâin memurlar bu durumu 15 gün içinde baÄlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler”
Memur içmağara ücretsiz izinde geçarz sürelerini nasıl memurluk hizmetinden saydırabilir:
Memurlar ücretsiz izinde iken her ay borç tutarlarını Toplumsal Güvenlik Kurumuna göndererek seçme kamer hizmet sürelerini artırabilirler.
Yahut ücretsiz izin bittikten sonraları yeniden kadrosuna yine döndüÄünde ücretsiz izinde geçarz sürelere ilgili borç tutarını bir seferde Sosyal Güvenlik Kurumuna ögeçmek vasıtasıyla bakım sürelerini artırabilirler.