Sazak’de inanma personellerine yönelik, ülkelerindeki iç savaÅtan kaçarak kente mevrut Suriyelilerle daha saÄlıklı iletiÅim kurabilmeleri için Arapça vasıta eÄitimi verildi.
Mersin Ãniversitesi Sürekli EÄitim, Aplikasyon ve AraÅtırma Merkezi (MEÃSEM) ile Mersin Ağacı İl Itimat MüdürlüÄü iÅbirliÄinde ve Ãukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÃKA) desteÄiyle yürütülen, ‘Arapça Vesile EÄitimi Projesi’ne katılarak eÄitim alan emniyet personeline sertifikaları törenle verildi.
Prof. Dr. UÄbağa Ağızcıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuÅdakika Mersin Ağacı Vali Vekili Ãmer Eru, mültecilere yardımcı olmanın önemine ve gerekliliÄine dikkat çekerek, Mersin’in bu konuda diÄer illere göre duyarlı olduÄunu söyledi.
MEà Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ãamsarı ise ‘Arapça Komütatör EÄitimi Projesi’nin, öyaşlı ayrımsız sorunun çözülmesini saÄlayan bire bir gereksinim olduÄunu belirtti. Ãniversite adına bu projede yer almanın gurur verici olduÄunu söyleyen Ãamsarı, ayrıca yakın antlaşma içinde üniversitede Zenci Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün eÄitime baÅlayacaÄının müjdesini verdi.
İl Emniyet Müdürü Rahmi BaÅtuÄ’da, eÄitimin hiç önemini kaybetmeyecek tıpkı umde olduÄunun altını çizerek, özellikle açar eÄitiminin gerekliliÄine dikkat çyalaka. BaÅtuÄ, alıserpmek bu açar eÄitiminin, günlük hayatın sorunlarını çözmede de yararlı olacaÄını düÅündüÄünü anlatım etti.
Arapça Anahtar EÄitimi Projesi’nde düz almaktan bahtiyarlık duyduklarını anlatım fail MEÃSEMA Müdürü Prof. Dr. Büyük Havare, toplamda 24 inanma personeline bakım verdiklerini belirterek eÄitim içeriÄi, eÄitim ortamı ve eÄitmen ile ait yapılan anket sonuçlarının kendileri içmağara kurum donör olduÄunu söyledi.
Mezitli İlçe Inanma Müdürü ve Proje Sorumlusu Kılıç Arslan, savaÅ nedeniyle Mersin Ağacı’e gelen Suriyeli mültecilerle iletiÅişaret kurmayı saÄlayan proje sebebiyle yaÅanan iletiÅim sorununun çözüldüÄünü belirtti.
KonuÅmaların ardından çeÅitli Åube müdürlüklerinden eÄitime katılıp baÅarılı olanlara sertifikaları verildi.