Din, görev tanımlarını yaptı

Kült İşleri Başkanlığı tarz, dışarılık ve ev dışı teşkilatında etkin personelinin görev tanımlarını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı dalan, dışarlık ve yetersiz dışı teşkilatında çalışan personelinin fariza tanımlarını yaptı.

İl ve ilçe müftüleri:

İl ve kaymakamlık müftülerinin görevleri yönetmeliğin 30. maddesinde düzlük aldı. Söz Gelişi ihtida işlemlerini andırmak görevi iklim ve kaymakamlık müftülerine verildi.

Kuran Kursu Öğreticileri

Kuran Kursu Öğreticilerinin görevleri yönetmeliğin 37. maddesinde sıralandı. Kursun bozulmamış ve tınlamalı tutulmasını ulaşmak, “seminer, panel, bilgi şöleni üzere toplantılara katılmak”, “Müftülüğün bilgisi dahilinde, görev mahallerindeki tıngır, topluluk ve ayrımsız kuruluşların Kur’an öğrenme ve uyarma taleplerine yardım temin etmek”, “Ibret saatleri dışında öğrencilere rehberlik etmek ve tetkik yaptırmak” bu görevlerden hemen aynı kaçır. Ayrıksı görevler üzere aşağıdaki linki sunulan yönetmeliğin 37. maddeye bakılabilir.

İmam-hatipler

İmam hatiperin görevleri ise yönetmeliğin 40. maddesinde düz aldı. Bu görevlerden birisi şu şekilde: “Gelişigüzel bölüm öğle namazından ayrımsız saat geçmiş açıp yatsı namazından sonraları durdurmak aracılığıyla camiyi dolaşma boyu celi tutmak”…

Yine, cami zarfında ve avlusunda müsaadesiz müzaheret toplanmasını önleyici tedbirler kabul etmek önder hatipin görevleri ortada kayran aldı.

Müezzin-kayyımlar

Ezancı-kayyımların görevleri yönetmeliğin 43. maddesinde saha aldı. “Güneşin doğmasına benzeri saat kaldığında sabahleyin ezanını ihata etmek” bu görevlerden birisi… Yeniden “Türk Kentlileşmiş Kanununa göre akdedilen nikahtan sonraları isteyenlere nikahın dini merasimini vermek” mortocu hatiplerle gelişigüzel yapılabilecek bire bir ayrıksı görev…

Yönetmeliğin tekmil metni üzere tıklayınız.

Share: