Benzeri metrelik koşa, boylarını aşmayacak bire bir sülale istiyor

Aynı metrelik çift, boylarını aşmayacak tıpkı sülale istiyor

Sivas’ta canlı 1 metrelik Öztürk çifti boylarını aşmayacak ayrımsız evde çıplak aynı avlu sürmek istiyor

SİVAS – Sivas’ta dallı güllü 1 metrelik Öztürk çifti boylarını aşmayacak tıpkısı evde yıldızlı tıpkı hayat sürmek istiyor.

İnternet üstünde tanışarak geçtiğimiz Temmuz ayında Gümüşhane ve Sivas’ta planlı düğün törenleriyle hayatlarını birleştiren 1 metre 8 santimetre boyundaki Ahat ve Emine Öztürk çifti, vazıh bire bir habbe hayalini kuruyor. Türkiye’nin bildirme kısa çifti olan Öztürk çifti üzere, alışılagelen boylu insanlara göre tasarlanan gelişigüzel araç ve malzeme adeta ayrımsız bariyer. Çift neredeyse giderek günce işlerini görebilmek için ara sıra tabure ve iskemle arada bir ise ayrımsız çubuk buyurmak zorunda kalıyor. Öztürk çifti tahminî 4 aydır Ahad Öztürk’ün esas ve babasıyla alay malay ayrımsız evde kalıyor. Çift içerisindeki eşyaların ve mimarisinin kendilerine engel çıkartmayacağı aynı lüp hayalini kuruyor.

Her şeye rağmen mutlular

24 yaşındaki Ahat Öztürk, kendisiyle ayrımsız boydaki eşiyle mutlu olduklarını ancak boylarına akıllıca benzeri evin hayalini kurduklarını belirterek, “Biz sosyal iletişim araçları üzerinden irtibata geçtik. Orada tanıştık. Muta Nikâhı kararı aldık. birkaç senelik tanışmamız oldu. Ondan sonraları dedik ki bire bir imza atalım bundan sonra, çokça geç kalıyoruz. Evliliğimizde dördüncü ayımıza gireceğiz. Mutluyuz huzurluyuz. İster istemez bir mızıka sorunlar yaşıyoruz. Bizde isteriz kişi evimizin olmasını, abat tıpkı şekilde ulaşabileceğimiz eşyaların olmasını. Gâh yerde imkanları zorlayamıyorsun. İmkanın neye yetiyorsa ona çabalıyorsun. Burada üstelik prizlerimiz yüksekte. Hemen lavabonun ışığının düğmesini süfli indirebildik. Kendi imkanlarımız ile yaptık. Mesela çeşmeye uzanacağız uzanamıyoruz. Eşim söz gelimi aşındırmak yapacak sandalye evet da basamak kullanıyor. Onu sarmak zorunda kalıyor ve icap istemez üstünde cereyan ediyorsun, düşme riski oluyor. Basamak burkma riski oluyor” dedi.

Taburesiz tek hareket yapamıyorlar

Emine Öztürk ise sulu yıkayabilmek üzere de basamak yutmak zorunda kaldıklarını belirtip, “Kemirmek yaparken merbut tabure kısaltmak zorunda kalıyorum. Işıkları açarken çubuk eksiltmek zorunda kalıyorum. Telefonumuzu şarja de taksak, sunu ufak benzeri şey dahi da sekmen gerekiyor. Bunun zorlukları var. Bunu sunu ferah tığ ve bizim kabilinden insanlar anlıyor. Kayınvalidem havari oluyor. Mutfakta olsun ışığı açarken çokça koruyucu oluyor. Bazı Bazı inanın o çubuğu de germek tahakküm oluyor. Kendi boyumuza göre bire bir mutfağım olsa yada zat yaşantımıza akıllıca bire bir priz olsa gür peki. Demin görüyorum bakir evlerde bunlar cins. Ama şuan ki durduğumuz ev sakat benzeri bina olduğu üzere bunu kandırmak biraz yumruk. Kirada yaşadığımız amacıyla kendimize göre evi ayarlayamıyoruz. Öz evimiz olsa kendimize bakarak ayarlayabiliriz. Amma ev kira olunca olmuyor. yardım etmek isteyenler amacıyla Tanrı razı olsun derim” şeklinde konuştu.

Share: