Atlet ikizlerin YKS başarısı

ANKARA’bile, bire bir sınıfta yetişek gören 18 yaşındaki ikizlerden sırıkla atlama sporcusu Deniz Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Uzluk Testi’nde Türkiye 2’ncisi, 3 adım atlama sporcusu Cihan Bronz ise Türkiye 800’üncüsü oldu.

ANKARA’dahi, aynı sınıfta eğitim bilimi gören 18 yaşındaki ikizlerden sırıkla yüksek atlama sporcusu Bahir Bronz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Düz Ustalık Testi’nde Türkiye 2’ncisi, 3 hamle atlama sporcusu Cihan Bronz ise Türkiye 800’üncüsü oldu. Koşa testis ikizi kardeşler, hedeflerinin tıp okuyarak babaları kadar doktor olup insan hayatına yok olmak olduğunu, tıpkı zamanda spora da beklemek istediklerini söyledi. Ankara’da güçlü atletizm sporcusu çift testis ikizleri Bahir Tunç ve Dünya Bronz, YKS Kayran Sürücü Belgesi Testi’nde dereceye girdi. Türkiye ve Avrupa’da adım sahibi milli tekvandocu Tülin Bronz ile göz doktoru Misyon Bronz’un kızları, spordaki serüvenlerini ve darülfünun sınavındaki başarılarını anlattı. Sporcu tıpkısı aileden geldiklerini ve annelerinin üstelik çarkıt milli tekvandocu olduğunu anlatım fail Deniz Tunç, annelerinin kendilerini spora yönlendirdiğini söyledi. Tunç, Kendi gözyaşı kategorimde Türkiye 2’nciliklerim, 3’üncülüklerim oldu. Kulüpler yarışlarında Türkiye 2’ncilikleri oldu. Kesim 1’inciliğim ve Ankara’dahi derecelerim var. 9, 10, 11’inci sınıfta Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün sırıkla atlamacısı olarak haftada 5 dönme hevesli atletizm antrenmanlarıma katılıyordum. Ayrıca, Türkiye şampiyonalarına katılma gösteriyordum. Serencam senemde alelhusus yılbaşında sınav süreci yoğunlaştıkça az buçuk aksatmak durumunda kaldım ama evde tekrar bir şekilde devam etmeye çalıştım. Şu zaman hala devam ediyorum atletizm antrenmanlarıma diye konuştu.

‘TIP OKURKEN ATLETİZMLE DAHI UĞRAŞMAYA BITMEME EDECEĞİM’

Hedefinin tıp fakültesinde görmek ve insanlara muavenet etmek olduğunu belirten Tunç, İnsanların hayatlarına yemek, hanay örtbas etmek çokça istediğim ayrımsız özdek. O yüzden tıp görmek istiyorum. Tababet okurken atletizmle dahi uğraşmaya bitmeme edeceğim. Ego filhakika senelerce bununla uğraştığım amacıyla benim amacıyla tıpkı yaşam tarzı oldu. Ego herhangi bir ant insanların çokça taraflı olması gerektiğine mümin biriydim. Yalnız hekim yerine değil, vakit kaybetmeden sportmen adına değil, ikisini ayrımsız anda yapmayı planlıyorum. Hem dolgunca ayrımsız hekim hem dahi muvaffakiyetli benzeri sportmen girmek istiyorum ifadelerini kullandı.

‘İNSANLARIN HAYATINA ÇÖKMEK HAYALİM’

Bahir’in koşa kardeşi Cihan Tunç ise spora sanatlı jimnastikte başlayıp arkası sıra tartımlı alıştırma yapmaya başladığını aktararak, Önceki Bolu’de sonra ODTÜ Spor Kulübü’nde tartımlı alıştırma yapıp yarışmalara katıldım. Ardından üç etap ve mufassal atlayarak kariyerime atletizmde devam etmeye karar verdim. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde yarıştım. İl birinciliklerim oldu, bölge birinciliklerim oldu. Türkiye derecelerim oldu. Tıp fakültesinde görmek istiyorum çünkü, insanların hayatlarına iflas etmek, onlara yardım etmek benim hedefim, hayalim. Haddinden Fazla bir vakitler beri bütün bunun hayalini kurdum ve kendimi vakit kaybetmeden burada görebiliyorum. Hem dolgunca tıpkı hekim kendisine hem da sportmen olarak hayatıma bitmeme etmeyi düşünüyorum diyerek konuştu.

‘MUTLAKA BİR SPORCU KİMLİĞİ OLMALI’

İkizlerin annesi Tülin Tunç, kamuda fariza yaparken benzeri zamanda milli sporculuk yaşamını sürdürdüğünü belirterek, İstenirse yapılmayacak şeyler değil. Ego hem çok mebzul tıpkı hekim olabileceklerine hem de sportmen olabileceklerine inanıyorum. Mutlaka aynı sporcu kimliğinin dahi olması gerektiğini düşünüyorum ifadelerini kullandı.

‘İKİSİNİ BİRLİKTE YÜRÜTMELERİNİ İSTİYORUM’

Baba Maksat Bronz birlikte sporda başarılı tutmak üzere gösterilen disiplinin akademik hayata da yansıtılabildiğini belirterek, şöyle konuştu

Akademik başarıyı, spor hayatında de ilmî adına inceleyerek elan akilane spor yapma yönünde kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu nedenle ikisinin bire bir arada olmasının, tıpkısı üstünlük olduğu görüşündeyim. Hem akademik hem spor hayatının birbirini müzahir ilke olduğunu düşünüyorum. İkisi bire bir arada yürütülebilecek durumlar gerçekte. Hele Amerika ve Avrupa’da kip çokça doktor yahut mühendisin akademik hayatta olduğu kabilinden spor hayatını de başarıyla sürdürebileceğini görüyoruz. Bizim çocuklarımızın de ellerinden geldiği ölçüde bunu yürütebileceklerini öngörüyorum. Bu nedenle ikisini gelişigüzel yürütmelerini istiyorum. Kendileri de öyle istiyor. Gidebildikleri yere büyüklüğünde ikisi da devam edecek dedi.

Share: