Askeri kurumlardaki tayin farklılıkları..

Sivil memurun kusur durumu tayini, askeri kurumdan askeri kuruma değişiyor. İşte farklılıklar..

Milli Defans Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının Karargahları ile sınırlı bağlantı, alım ve kuruluşlarında 657’e bağımlı yerine etkin memurlarının tayinlerinde yapılan değişiklikleri geçtiğimiz hafta açıklamıştık. Tıklayınız.

Zaman ise Resmi Gazetede Jandarma genel Komutanlığı ile Sahil Düzenlilik Komutanlığında müteharrik memurların bozukluk durumu tayinlerinde ayrım yapıldı. Tıklayınız.

Ancak ikisi de askeri kurum olmasına karşın iki farklı uygulama yaşanmaktadır. Aşağıdaki tabloda farlılıklar gösterilmiştir.

KUSUR DURUMU MSB, GENELKURMAY VE BUKAĞILIK KOMUTANLIKLARI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI Keyif durumu özrü Var Var Adam durumu özrü Henüz geçmiş insan yemeden içmeden görevli ise nakil istenebiliyordu. 21 Ara günlü değişiklikte eşin işyar olmasının yanı sıra eşin iştirakçi, sözleşmeli veya askeri personel olması halinde de nakil istenebilecek. Ayrıca âdem hususi sektörde genişlik birkaç 360 dönem sigortalılık süresine taşıyan ise nakil isteyebilecek Âdem kamu kurumlarında işyar, işçi yahut kontratlı olarak çalışıyor ise nakil istenebiliyor. Eşi hususi sektörde çalışanlar aktarım isteyemiyor. Eğitim durumundan nakil Yetişek durumundan aktarım istenebilmesi amacıyla yer bir iki lisans düzeyinde tıpkı izlence kazanılması gerekiyor Yetişek durumundan aktarım istenebilmesi amacıyla sunu beş altı önlisans düzeyinde benzeri izlence kazanılması gerekiyor Birey güvenliği 27 Mart 2013’ten bu yana, bu kurumdaki sivil memurlar, kendisinin, eşinin yahut bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının fert güvenliğinin tehlikeye düşmesi halinde aktarım isteyebiliyor. Kendisinin, eşinin yahut bakmakla memur olduğu çocuklarının duygusal güvenliğinin tehlikeye düşmesiş halinde aktarım isteyebilme hakkı 24 mabeyin 2013 tarihi itibariyle geldi. Metrukiyet durumu Eşi ile birlikte durma edenlerden, metrukiyet davası açan veya haklarında boşanma davası açılmış bulunanlara aktarım isteme hakkı 27 Mart tarihinde getirilmiştir. Fakat bu türe 21 Aralıkta kaldırılmıştır. Eşi ile alay malay eğleşme edenlerden, boşanma davası açan veya haklarında metrukiyet davası küşade bulunanlara aktarım rıza hakkı 24 Açıklık itibariyle getirilmiştir. Eşi son edenler Eşi son edenler nakil isteyebilmektedir. Hakeza tıpkı türe yok. Eşi emekliye ayrılanlar Eşi kamu personeli olan Mehabet memurlarının eşlerinin emekliye ayrılması ve bulunduğu yerden apayrı yerlerde tevakkuf etmeleri halinde, nasıp istenebilmektedir. Hakeza tıpkı doğruluk yok Eşinden yol görenler Kendisi, eşi veya bakmakla memur olduğu şahıslar üzerine koruyucu ve engelleyici hazırlık kararı sunulan memurin aktarım isteyebilmektedir. Böyle bire bir hak yok.

Share: