Tesanüt Marketi yardımları depremzedelerle buluşturuyor

Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya mevrut depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaları üzere Dayanışma Marketi’ni hayata geçirdi. Bursa’ya taşınan afetzedeler, yardımseverlerin desteği ile oluşturulan Üçevler Spor Tesisi’ndeki Tesanüt Marketi’nden ihtiyaçlarını alabiliyor.

Sarsıntı bölgesi üzere bindi çalışmalarını artırarak sürdüren Nilüfer Belediyesi, hem bölgeye havari kol ve ihtiyaçları yolluyor hem de Bursa’ya mevrut afetzedelerin yaralarının sarılması için çalışıyor. Bursa’ya yerleşen depremzedelerin anne ihtiyaçlarını karşımaları amacıyla Nilüfer Belediyesi, Üçevler Spor Tesisleri’nde Dayanışma Marketi açtı. Zayıf azık, konserve, kutu süt, hıfzıssıhha malzemesi, çağa bezi, süt kuzusu maması, soymak, ayakkabı, nevresim, battaniye, denktaş kadar asıl ihtiyaç malzemelerinin düz aldığı El Birliği Marketi saat 10.00 ile 20.00 arasında bakım veriyor.

Yardımsever vatandaşlar de Nilüfer Belediyesi içtimai iletişim araçları hesaplarında daima güncellenerek yayınlanan ihtiyaç malzemelerini, afetzedelere ulaştırılması üzere Üçevler Spor Tesisleri’ne getirmeye devam ediyor. Böylelikle yardımlar doğrudan gerekseme duyan depremzedelere ulaşıyor.

Hatay Samandağ’birlikte vatandaşların barınmaları için otağ şehir kurma çalışmalarını bile sürdüren Nilüfer Belediyesi, bölgeye eskimemiş ekipler yolladı. 3 zabıta, benzeri polis aracı, 3 sililik görevlisi, aynı gübür kamyonu ve üç gübür konteyneri, dezenfektan malzemeleri ile maharet ekip Hatay’a akilane yola çıktı. Ekibi şehremaneti binası önünden uğurlayan Nilüfer Şehremini Toygar Yiğitlik, “Bölgeye gönüllü adına gitmek istediniz bunun için ayrıca teşekkürname ediyorum. Orada şartlar zor, sizin de elinizden geleni yapacağına eminim. Oradaki insanlar kendilerine benzeri elin değmesini istiyor, bizler birlikte o halk olacağız. Onlara dokunup yaşadıkları travmayı azaltamaya çalışacağız” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi ile gelişigüzel zelzele bölgesindeki yaralılar amacıyla soluk bağışı kampanyasını dahi sürdürüyor. Bursa Kızılay Koku Bağışı Merkezi, Umum Evi’nde 14 ve 15 Şubat tarihlerinde aktarılma boyu belediye çalışanları ve vatandaşlardan soluk bağışı aldı. – BURSA

Share: