Türkiye Tenis Ligi bitiş müsabakaları Trabzon’da başlıyor

Türkiye Alan Topu Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un konuşması

Trabzon İl Gençlik ve Spor Müdürü Hayrullah Saz Şairi Çetiner’in konuşması

Fotoğraf çekimi

Türkiye Tenis Ligi bitiş müsabakaları Trabzon’bile başlıyor

Türkiye Alan Topu Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş:

“Trabzon’un benzeri tenis şehri olabilmesi için bugün çok heybetli tıpkısı ser”

TRABZON – Türkiye Alan Topu Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Komutan Vekili Atilla Ataman ile İl Bilgisizlik ve Spor Müdürü Hayrullah Saz Şairi Çetiner ile alay malay Trabzon Beşirli Alan Topu Kompleksi kortlarında bugün başlayacak ve 18 Aralık’a büyüklüğünde sürecek Türkiye Alan Topu Ligi bitiş müsabakaları öncesi gazetecilerle buluştu.

Durmuş, EYOF Olimpiyat Içtimai Tesisi’nde planlı basın toplantısında, hedefleri olan ve bu hedeflere vurmak üzere stratejiler geliştiren bire bir federasyon olduklarını söyledi.

Hedefleri kapsamında teniste yeryüzü gani sporcu yetiştirebilen ülkeler arasına girebilmek için mücadele ettiklerini belirten Durmuş, “Trabzon, alelhusus 2011 yılında Avrupa Alan Topu Oyunları’na sülale sahipliği yapmış. Birinci Sınıf standartları faziletkâr alan topu merkezinde bugün Türkiye Tenis Finalleri’ni yapacağız.” dedi.

Durmuş, tenisin herhangi bir yerde ve seçme devir oynanabilecek aynı spor branşı olduğunu tabir ederek, “Trabzon aynı spor şehridir, bunu tekmil acun biliyor. Amma Trabzon’un bire bir tenis şehri olabilmesi üzere bugün çok oylumlu aynı kafa. Trabzonluları maçlarımızı bağlı olmak amacıyla nida ediyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Trabzon’dahi 25 milyonluk proje hayata geçirilecek

İl Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Hayrettin Ozan Çetiner bile bu haftanın Trabzon üzere önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Trabzon cemaat olduğu alan topu kompleksi ile Türkiye’deki 5 nazik kompleksten aynı tanesi. Spor şehri Trabzon’un esasen tıpkısı tenis şehri olması gerekir ve inşallah olacak. Bu yönde adımlarımızı atıyoruz. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Spor Dip kaynaklı yerine 25 milyonluk tıpkısı projeyi devreye alıyoruz ve Büyükşehir Uray Başkanımız Misyon Zorluoğlu’na teşekkürname ediyorum. 6 kesim henüz tesisi kapatacağız ve o kompleksleri dolu revize ederek modern arkaç getireceğiz.”

Çetiner, Trabzon’un tenis şehri olma amacında ilerlediğini belirterek, “Sonsuz yıldızlı olan bire bir alan topu akademisi ve altyapıdan dip yapıya makul nazik bire bir sporcu ivmesi yaşayacağız. Bunlar manzara olan şeyler değil, kâfi kim isteyelim. Beşirli bu anlamda koskocaman. Bu aktiflik da Trabzon için ayrımsız kelle olacak.” dedi.

Trabzon’un renklerini koruyarak gelişen, güç sebeplerini geliştiren bire bir site olduğunu vurgulayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başbuğ Vekili Atilla Ataman, “Spor bu şehrin genlerinde var. Yemeden Içmeden bizim açımızdan bile çok kutsal olan Trabzonspor ve onun branşlarıyla sadık bile değil, akıbet dönemde acun, olimpiyat ve ferdî sporlarda şampiyonların çıktığı bir site.” ifadelerini kullandı.

Ataman, federasyonun Türkiye Alan Topu Ligi final müsabakaları içiş finallerin yapılması için Trabzon’u seçmesinden dünya teşekkürname ederek, Büyükşehir Belediyesi yerine şehrin her alanda gelişmesi için üzerilerine düşen değme desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Share: