100 milyon TL’lik kablo çaldıkları belirlenen 20 kaka adliyede

100 milyon TL’lik kablo çaldıkları belirlenen 20 aynasız adliyede

2 yılda 100 bin 701 metre kablo araklayıcı şüpheliler 11 ilde senkronik operasyonda yakalandı

Bazı şüpheliler gazetecilere ‘neyi çekiyorsunuz’ diye tepki göstererek küfür etti

ESKİŞEHİR – Eskişehir’bile ortalık değeri yaklaşık 100 milyon TL’lik kablo hırsızlığı yaptıkları iddia edilen 20 sakil adliyeye sevk edildi.

Eskişehir İl Cingöz Komutanlığı JASAT Dedektif Timlerince, kentte 2017- 2019 yılları beyninde gerçekleşen ve etraf değeri toplanmış 100 milyon TL’yi bulan kablo hırsızlığı olayları konusunda mücahede başlatıldı. Yapılan incelemelerde yaklaşık 100 bin 701 metre haberleşme ve erke aktarım kablosunun, kimliği belgisiz eşhas aracılığıyla 20 değişik hırsızlık olayı ile çalındığı belirleme edildi. Ekipler marifetiyle şüphelilerin yakalanması için iki yıl süren teknik, istihbari ve huysuz icraat yürütüldü. Bahse konu hırsızlık olaylarının birleştirme suç örgütünce gerçekleştirildiği belirlenirken, olaylarla ilişkin 48 şüphelinin üstelik kimliği belirleme edildi.

Cingöz ekiplerince, Eskişehir Cumhuriyet Altını Başsavcılığı talimatıyla Eskişehir merkezli, Diyarbakır, Ankara, Bursa, İstanbul, Mardin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve İzmir illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 11 ilde senkronik düzenlenen operasyonlar neticesinde aralarında birleştirme yanlışlık örgütünün liderlerinin bile bulunduğu belirlenirken, toplamda 26 can gözaltına makbuz. Şüphelilerden birinin ise isteyerek koca öldürme suçundan firari olduğu tayin edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 20 aynasız adliyeye atıf edilirken, 6 nahoş ise ifadelerinin ardından azade bırakıldı.

Gazetecilere ‘neyi çekiyorsunuz’ tepkisi

Adliyeye atıf edilen şüphelilerden bazıları ve yakınları oldukları mahsus kişilerce, gazetecilere enteresan sözler söylendi. Adliyeye girildiği esnada ‘ne yapmışız?’ kabil ifadelerle bağıran berbat ve yakınları, “Hayırdır ne çekiyorsunuz? Ne yapmışsız? Neyi çekiyorsunuz? Neymiş terörden yakalanmışlar” şeklinde cümleler kullandı.

Öte yandan, başka şüphelileri yakalamak için birlikte çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Share: