2022 YKS sonuçları ne ahit açıklanacak?

2022 YKS sonuçları hangi zaman açıklanacak? ÖSYM’nin sınav takvimine göre 2022 YKS sonuçları 20 Orak Ayı’da açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 iklim ve Lefkoşa’birlikte düzenlenen, 3 milyon 234 bin 409 namzet ile rekor başvurunun yapıldığı YKS 2022 sona erdi.

YKS sonuçların ne ant açıklanacak?

YKS’nin Anne Yeterlilik Testi (TYT), Düzlük Sürücü Belgesi Testi (AYT), ve Yabancı Komütatör Testi (YDT) sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

2022 YKS sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yahut dinamik uygulamasından öğrenebilecekler.

YKS’de baraj uygulaması kaldırıldı

Bu yıl YKS’de FAALIYET, SÖZ, EA ve DÄ°L puan türlerinde sınav puanının hesaplanması içmağara meri TYT nokta türünde 150 fakül kabul etme şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü içmağara 150, SAY, SÖZ, EA ve DÄ°L fakül türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.

Bu düzenlemeyle üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilir kuzuluk ati. Bu yıldan itibaren ait nokta türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edecek.

TYT sınav puanının hesaplanması içmağara asıl matematik testi veya Türkçe testinden 0,5 veya elan fazla kaba benek almış olma şartı uygulanmaya bitmeme edecek. TYT puanı olmayan veya TYT puanı hesaplanmayan adayların, AYT yahut YDT’ye girmiş olsalar bile SAY, SÖZ, EA ve DÄ°L puanları hesaplanmayacak.

2022 YKS’den itibaren özel yetenek sınavıyla öğrenci düzlük yükseköğretim programlarına başvurabilmek için adayın TYT puanının hesaplanması gerekecek. Ayrıca özel yetenek sınavında aya puan şartı aranıp aranmamasına, aranacak ise bildirme az kaç nokta almış adayların başvurabileceklerine ilişik üniversiteler karar verecek.

Bazı programlardaki “başarı sırası koşulu” uygulaması bitmeme edecek

Tıp, diş hekimliği, eczacılık, ünsiyet, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını yeğleme edebilmek için muktezi olan yer düşük başarı sırası koşulu uygulanması sürecek.

Buna göre, bu yılki hususiyet programlarına yerleştirme işlemlerinde EA bildirme düşük 100 bininci, mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde ÇALIŞMA genişlik düşük 300 bininci, mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde DÜZENTILEME sunma düşük 250 bininci, tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde EMEK sunu düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde ait fakül türünde bildirme düşük 300 bininci, eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde EMEK arz düşük 100 bininci, diş hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde FAALIYET en düşük 80 bininci almak gerekecek.

Geçgenişlik yılın TYT puanlarının kullanımında akıbet yıl

KAPAT X

2021-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2022-YKS’nin hiçtıpkısı oturumuna girmeden 2021-TYT puanını 2022-YKS yerleştirmelerinde kullanabilecekler, ancak bu adayların 2022-YKS’ye başvuru yapmış olmaları gerekiyor. 2021-TYT’de alıserpmek 200 ve üzeri puanlar, 2022 YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecek. Ancak 2022 YKS’den itibaren alıekmek TYT 200 ve üzeri puanlar bire bir sonraki yıl kullanılamayacak.

T.C etiket kartını kaybeden, nüfus cüzdanı sıfır yahut nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası, fotoğraf namevcut adaylar içmağara yer ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak.

Share: