2021/1 KPSS tercihlerinin 1 Temmuz’da alınması gerekiyor

Elan geçmiş yapılan açıklamaya göre 2021/1 KPSS tercihlerinin 1 ila 8 Temmuz 2021 tarihleri ortada ÖSYM vasıtasıyla alınması gerekiyor.

Bu yılın başında, Karı, Faaliyet ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tıpkı izah yaparak, 2021/1 KPSS tercihlerinin 1 ila 8 Orak Ayı ortada, 2021/2 KPSS yeğleme başvurularının ise 22 ila 29 Aralık arasında alınacağını belirtmişti.

Açıklayan bu takvime göre, ÖSYM Başkanlığının 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle 2021/1 KPSS tercihlerini alması gerekiyor.

Fakat, Devlet Personel Başkanlığının kapatılması, Düzentileme Bakanlığının yapısının değişmesi, personel politikalarında tıpkı çok yetkinin Cumhurbaşkanlığına eski olması dolayısıyla bu tercih döneminde sorun yaşanabilir.

2020/2 KPSS tercihlerinde 1.677 kadro ve tavır düz almıştı. Kül kadrolar meşbu, gereksiz takım kalmamıştı. Toplamda 452 bin namzet başvuru yapmıştı.

2021/1 KPSS tercihlerinde, tıpkı önceki tercihlere göre az buçuk elan fazla kadronun yer alacağını aritmetik ediyoruz. Umumi olarak evvel KPSS tercih başvurularında, ikinciye bakarak daha aşkın grup ve manzara düzlük almaktadır. Fakat bu sayının 2010’lu yıllardaki kadar 10 binlere ulaşacağını düşünmüyoruz.
Adaylar, kamunun tamlık alımlarının KPSS yeğleme kılavuzlarında meydan almasını istemekle gelişigüzel, uygulamada kurumsal car sayısı akıbet dönemde artmıştır. Arada Bir benzeri kurumsal alımda, söz gelişi Hak Bakanlığının personel alımlarında, KPSS tercih kılavuzunda yer kayran grup sayısının iki veya üç acımasız kol bulunabilmektedir.

Share: