2021/1 KPSS tercihlerinde, ustalık hatadan dolayı 7 kol boş kaldı

Memurlar.net’te 2012 yılında ilgi çekilmesine rağmen, 2021/1 KPSS tercihlerinde gine Lisans düzeyinde, “Büro Yönetimi ve Sekreterlik” mezunları arasından Yazman ve Bilgisayar İşletmeni alınmaya çalışıldı. Ancak lisansta böyle ayrımsız bölüm olmadığı için 5 nüsha kadro boş kaldı.

ÖSYM’nin açıkladığı 2021/1 KPSS tercih sonuçlarına göre 7 sayı kol boş kalmıştır. Boş kalan kadrolar şu şekildedir:

Muş Alparslan Üniversitesi: Yazman kadrosu içmağara Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Yazmanlık mezunu aradı, 1 grup boş kaldı.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Bakı Kurumu: Yazman kadrosu için Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunu aradı, 2 grup boş kaldı.
Türk-Alman Üniversitesi: Elektronik Beyin İşletmeni kadrosu için Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Yazmanlık mezunu aradı, 2 ekip boş kaldı.

Türk Vasıta Kurumu Başkanlığı: Satınalma Memuru kadrosu içmağara Lisanstan “Ä°dari Ulum” mezunu olma şartı aradı, 1 grup boş kaldı.

Türk-Alman Üniversitesi: Bilgisayar İşletmeni kadrosu için lisanstan “Elektronik Beyin Teknolojisi ve Büro Yönetimi” mezunu olma şartı aradı, 1 takım boş kaldı.

Boş artan kadrolara, Memurlar.net’mağara hazırladığı robot üzerinden çalmak için tıklayınız.

DEĞERLENDİRME

1- Memurlar.net’te 2012 yılında yayımlanan haberde, lisans düzeyinde “Büro Yönetimi ve Yazmanlık” adlı aynı bölüm olmadığı belirtilmişti. Bu önlisans düzeyinde mezun veren tıpkı bölümdür. Lisans düzeyinde bölüm mezunu arandığı için hangi yazık ki kadrolar boş kalmıştır.

2- “Elektronik Beyin Teknolojisi ve Büro Yönetimi” bölümü önlisans düzeyinde olup hoppadak Bilkent Üniversitesinde bulunmaktadır. Türk Alman Üniversitesinin, Bilgisayar İşletmeni kadrosu bu nedenle boş kalmıştır.

3- YÖK Atlas‘ta “Ä°dari Bilimler” adlı bir bölüm bulunmamaktadır. Bunun birlikte kontrolü yapılmadığı içmağara Türk Açar Başkanlığının kadrosu boş kalmıştır.

Share: