2020 KPSS ve ÖABT sonuçları açıklandı

ÖSYM, 2020 KPSS ve ÖABT sonuçlarını açıkladı.

2020-KPSS Lisans (Umumi Kabiliyet-Umumi Firez/ Eğitim Bilimi Bilimleri/ Kayran Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı

06 Ilkgüz 2020 tarihinde muteber 2020-KPSS Lisans (Umumi Yetenek-Umumi Hars/Eğitim Bilimleri), 12-13 Ilkgüz 2020 tarihlerinde meri 2020-KPSS Lisans (Düz Bilgisi) ve 20 Ilkgüz 2020 tarihinde meri 2020-KPSS Muallimlik Düz Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilgilendiren istimara işlemleri tamamlanmıştır.

2020-KPSS Lisans (Genel Kabiliyet-Genel Ekin/Terbiye Bilimleri), 2020-KPSS Lisans (Düzlük Bilgisi) ve 2020-KPSS Öğretmenlik Düzlük Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ilişkin özellik analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri işlenmiş ve itirazlar ilmî açıdan değerlendirilmiş olup; 13 Ilkgüz 2020 tarihinde makbul 2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı 3. oturumunda saha alan İstatistik Testi Esas Soru Kitapçığındaki 12 numaralı sorunun “E” olarak girilmiş akla yatkın cevabının “C” namına düzeltilmesine, 20 Ilkgüz 2020 tarihinde makbul 2020-KPSS Öğretmenlik Düzlük Bilgisi (ÖABT) Haber Bilimleri/Vukuf ve Uygulayım Bilimi Öğretmenliği Testi Anne Soru Kitapçığındaki 28 numaralı sorunun “D” kendisine girilmiş makul cevabın “C” kendisine düzeltilmesine, antrparantez Beden Eğitimi Öğretmenliği Testi Asıl Soru Kitapçığındaki 55 numaralı, Din Kültürü ve Aktöre Bilgisi Öğretmenliği Testi Esas Istifham Kitapçığındaki 74 numaralı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Testi Ana Istifham Kitapçığındaki 52 numaralı soruların tahrip edilerek yorum dışı bırakılmasına değişmeyen verilmiştir.

Adayların, yukarıda sunulan istifham numaralarının, erişimlerine açtığımız Esas Istifham Kitapçıklarındaki istifham numaraları olduğunu, Başkanlığımız vasıtasıyla meri ayrıksı çoktan selektif sınavlarda olduğu kabilinden, 2020-KPSS Lisans oturumlarının değme birinde bile soru kitapçıklarının, ilgili oturuma ilgilendiren Esas Soru Kitapçığındaki soruların ve seçeneklerinin elden yerlerinin değiştirilmesi ile oluşturulduğunu, bu nedenle da, Ana Istifham Kitapçığındaki istifham numaraları ile kendi soru kitapçıklarındaki istifham numaralarının ayrımlı olabileceğini bilmeleri gerekmektedir.

Adaylar, sınav sonuçlarına 22 Teşrinievvel 2020 tarihinde saat 08.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr genel ağ adresinden T.C. Etiket numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Kamuoyuna nazikâne duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Imtihan Sonuçları

Kayran Bilgisi oturumlarına giren adayların değerlendirmeleri amacıyla TIKLAYINIZ

Umumi Hars Genel Kabiliyet oturumuna giren adayların değerlendirmeleri amacıyla TIKLAYINIZ

ÖABT’ye giren adayların değerlendirmeleri için TIKLAYINIZ

Eke gelişmeleri kaçırmamak üzere memurlar.net’in İOS ve Android uygulamalarını indirebilirsiniz. İOS uygulaması üzere tıklayın. Android uygulaması için tıklayın.

Share: