2020 KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Şbundan sonra ne olacak?

2020 yılı KPSS sınavlarının sonuncusu olan KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları bugün açıklandı. Bu yazıbile, 2022 yılında yapılacak sınava büyüklüğünde olan süreç anlatılacaktır?

KPSS ile kamuya atanma sürecinde iki aşama bulunmaktadır. Ä°lk aşama sınava girilmesi, ikinci aşama ise alıaş puanlarla, ilana çıkılan alımlara başvurulması.

2022 YILINA BÜYÜKLÜĞÜNDE GEÇERLÄ°

24 Aralık 2020 tarihinde açıklanmış olan KPSS puanları, 2022 yılında yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklandığı güne büyüklüğünde geçerli olacaktır.

MERKEZÄ° ALIMLAR VE KURUMSAL ALIMLAR

Personel alımları ÖSYM’nin yaptığı merkezi yerleştirmeyle alımlar ve kurumsal alımlar oluşmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

ÖSYM Başkanlığı yılda iki misil, amme kurumlarının açık car ettiği takım ve pozisyonları topluca yayımlamaktadır. Adaylar, zar edilen kadrolardaki şartları taşıyorlarsa, KPSS puanlarıyla ÖSYM’nin genel ağ sitesinden başvuruş yapmaktadır. Sözlü yahut uygulamalı sınav yapılmaksızın adaylar KPSS benek üstünlüğüne göre atanmaktadır.

Kurumsal alımlarda ise kurumlar ihtiyaç duydukları ekip ve pozisyonları car etmekte, adaylar da kamu kurumlarına başvurmaktadır. Alelumum KPSS puanına göre bildirme yüksek puanlı 3 yahut 5 katı adaylar sözlü sınava alınmaktadır.

İşçi alımları Türkiye İş Kurumu tarafından www.iskur.gov.tr adresinden yayınlanmaktadır.

Hem kurumsal alımlar hem birlikte ÖSYM’nin merkezi yerleştirmeyle yapacağı alımlar,ilan.memurlar.net adresinden takip edilebilmektedir.

HANGİ STATÜLERDE BILEN YAPILMAKTADIR

KPSS puanlarına dayalı adına işyar, sözleşmeli personel ve işçi statüsünde alımlar yapılmaktadır. Her statünün öz içerisindeki geçişlerde kısıtlamalar bulunurken, statüler arası geçişlerde (KÄ°T’ler hariç, tıklayınız.) tıpkı kısıtlama bulunmaktadır.

DİĞASKER ADAYLARLA BİLGİ PAYLAŞIMLARINI TAKİP EDİN

KPSS puanlarıyla kamuya atanmak talip adaylar hem ilanlar izleme etmeli hem de diğleşker adaylarla bilgi paylaşımında bulunmalıdır. Bu sayede gündemden ırak kalamayacaklardır. Toplu Tartışma bölümündeki KPSS-Lise Mezunları kategorisi için tıklayınız.

Share: