2020 KPSS kol bazında sıralamalar açıklandı

ÖSYM, 2020 KPSS Lisans dal bazında sıralamaları açıkladı.

2020 KPSS-Lisans: Kol Bazında Sıralamalar

2020 Amme Personel Berceste Sınavına (2020-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre dal bazında sıralamaları ÖSYM Namzet İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr genel ağ adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile kol bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Kol bazında sıralamalar, adayları brifing üzere oluşturulmuş; kendileri ile tıpkı alanda sınava giren gayrı adaylar ortada öz başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Görüntülenen sermaye belge niteliği taşımaz. Gelişigüzel tür değerlendirmede ÖSYM sisteminde mukayyet bilgiler temel alınır. Kol bazında tertip işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üstünde ilgili işlemlerin yapıldığı güneş itibariyle çalışkan olarak bulunan yetişek bilgileri ve bu güneş fiktif ile sistemde hareketli eğitimi gözükmeyen adayların ise, müracaat da belirttikleri terbiye bilgileri temel alınarak hazırlanmıştır.

MEB yoluyla gerçekleştirilen hoca alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 benek türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bilimi Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre çıkışlı oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına bakarak kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları ana alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının branş bazında tanzim bilgilerini taharri ederken bu durumu ayn uğrunda bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların kol bazında sıralamaları incelerken ayn uğrunda bulundurması gerekenleri içeren ustalık izah metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Adaylara nazikâne duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Share: