2020/7 KPSS tercihlerinde taban benek uygulaması yapıldı mı?

Ekincilik ve Orman Bakanlığının 2347 sözleşmeli pozisyonun düz aldığı 2020/7 KPSS baştan tercih işlemlerinde, 2020 yılında oluşan ayak tabanı puanlar dikkate makbuz

/p>

ÖSYM Başkanlığı geçkin itibariyle 2020/7 KPSS baştan tercih sonuçlarını açıklamıştı.

Hatırlanacağı amacıyla, bu baştan yeğleme işlemleri, 2020 yılında kamuda çalışanlara tercih hakkı verilmemesi üzerine yapılmıştı. Açılan aynı sav üzerine, egemenlik organları kamuda etkin personele yeğleme hakkı verilmesi gerektiğine değişmeyen vermişti.

Bu kapsamda 2020 yılı Mayıs ayında ilan edilen 2347 kontratlı hava ÖSYM yoluyla baştan zar edilmiştir. Kamuda çalışıp da 2020 yılı alımlarına başvuramayan adayların tercihleri, 2020 yılı alımlarına başvuran adayların tercihleri ile birleştirilerek, tercih sonuçları açıklanmıştır. ÖSYM’nin yayımladığı sayısal verilere baktığımızda kâh yerlerde aya ve tavan puanların değişmediği görülmektedir. Ayrıca, Memurlar.net haberine yapılan yorumlar ve forumdaki paylaşımlar bile, yıpranmamış tercihlerin bozuk tercihler ile birleştirilerek sonuçların açıklandığına işaret etmektedir. Memurlar.net’te 28 Familya 2021 tarihinde yayımlanan haberde birlikte bu detaya dikkat çekilmişti.

Tıpkı apayrı deyişle, ÖSYM taban nokta uygulaması yapmıştır.

Gayrı taraftan, kullanılmamış kaç adayın açıklandığı ÖSYM eliyle henüz açıklanmamıştır.

Share: